Hlavní obsah

Zlín - Kladno 3:2Kladno selhalo v závěru a ze Zlína si neveze ani bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Suhrada 1 : 0
23. Hlava 1 : 1
33. Zikmund 1 : 2
49. Okál 2 : 2
60. Gazda 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v předehrávce 53. extraligového kola Kladno 3:2. Berani v dramatickém duelu týmů ze dna tabulky vedli 1:0, po druhé třetině však prohrávali 1:2. O jejich výhře nakonec rozhodl v čase 59:55 při přesilovce pět na tři obránce Daniel Gazda, jenž si předtím připsal nahrávku u vyrovnávací branky. Gól a asistenci zaznamenal v dresu vítězů i útočník Zdeněk Okál.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Zlín, který vyhrál předchozí tři domácí utkání, začal i tentokrát dobře. Téměř jistý gól měl na holi Zabusovs, kladenský gólman Bow se však vyznamenal. Vedení ale získali Berani záhy. V šesté minutě nechali Rytíři volný předbrankový prostor, kam si na střelu do prázdné branky sjel obránce Suhrada.

Lepší byli domácí i při vyloučení Suchánka a zvýšit náskok mohli i během svého oslabení, Köhler však v úniku neuspěl. První třetina pak byla v 18. minutě přerušena po kolapsu jednoho z diváků a dohrávala se po přestávce.

Duel dvou nejhorších týmů dosavadního průběhu extraligy byl celkem vyhrocený, o potyčky nebyla nouze. O vedení se ale připravili Zlínští sami. Při přesilovce nejprve fauloval Claireaux a když se do početní výhody dostali po hře ve čtyřech na obou stranách Rytíři, trefil se Hlava.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nicolas Hlava z Kladna.

Středočeši pak byli od 33. minuty dokonce napřed. Kašíkovi zůstal stát puk na brankové čáře, čehož svým důrazem využil Zikmund. Jeho trefu potvrdil i videorozhodčí. Následně sice hráli Zlínští přesilovku, srovnat krok ale nedokázali.

Na startu třetí třetiny mohl zvýšit na rozdíl dvou tref Melka, Kašík ale proti jeho pokusu vytáhl fantastický zásah. A pak sledoval, jak jeho spoluhráči na druhé straně vyrovnávají. Nepřehlednou situaci v brankovišti na úkor Bowa zvládl lépe Okál.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Matyáš Hamrlík ze Zlína, Matěj Beran z Kladna a Jakub Ferenc ze Zlína.

O zisku tří bodů pak mohly rozhodnout oba týmy. Nejprve tečoval před brankou Honejsek, na druhé straně hosté promrhali ještě lepší šanci. Při přečíslení tři na jednoho tři minuty před koncem dával Melka puk Hlavovi, ten ale ani nezakončil. Tři body Kladnu nevystřelil ani Plekanec.

A pak to přišlo: v čase 59:51 inkasoval dvě trestné minuty za zalehnutí puku Zikmund, 2+10 minut navíc obdržel za nesportovní chování Plekanec a Berani vycítili šanci na zvrat. Vzali si oddechový čas a pět sekund před koncem ranou od modré čáry rozhodl o výhře Gazda.

Předehrávka 53. kola hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Rytíři Kladno 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Suhrada (Okál, Makarenko), 49. Okál (Gazda, Makarenko), 60. Gazda (O. Němec, Honejsek) - 23. Hlava (Baránek, Kubík), 33. Zikmund (Babka). Rozhodčí: Pešina, Kika - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:8, navíc Plekanec (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Matyáš Hamrlík - Mallet, Claireaux, Honejsek - Zabusovs, R. Veselý, Kubiš - Karafiát, Hejcman, Köhler - Okál, Makarenko, P. Sedláček. Trenér: Jenáček.
Kladno: Bow - Baránek, Dotchin, Ticháček, Wood, J. Suchánek, Donaghey, Arzamascev - Kubík, Plekanec, Hlava - M. Indrák, M. Filip, M. Beran - Pytlík, Zikmund, Melka - Jágr, Kuťák, Babka. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín