Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č. Budějovice 4:1Boleslav zlomila bídnou sérii výhrou nad Motorem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kantner 1 : 0
13. Najman 2 : 0
34. Lunter 3 : 0
40. Koláček 3 : 1
60. Šťastný 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 53. kole extraligy doma nad Českými Budějovicemi 4:1 a radovali se z úspěchu po sérii šesti porážek. Motor naopak našel přemožitele poprvé po sedmi vítězstvích. Bruslařský klub se střelecky probudil poté, co za předchozí tři zápasy dal jedinou branku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Pláněk, autor prvního gólu Matyáš Kantner a Pavel Kousal z Mladé Boleslavi se radují.

Článek

Hned ve druhé minutě poslal domácí do vedení povedenou střelou z mezikruží po chybě obrany Kantner. Mladoboleslavští byli při chuti a ve 13. minutě zvýšil pohotovou tečí Lintuniemiho střely Najman. Domácí brankář Jan Růžička se na druhé straně v první třetině spíše nudil, hráči Motoru na něj vyslali pouhé dvě střely.

Ve stejném duchu se pokračovalo i ve druhé třetině, nebezpeční ale byli už i hosté. Jenže další branku přidali opět domácí - při končící hře čtyři na čtyři zvýšil na 3:0 Lunter.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Adam Jánošík z Mladé Boleslavi a Daniel Voženílek z Českých Budějovic v pěstním souboji.

Komplikace v domácí cestě za vítězstvím přišla paradoxně ve vlastní dvojnásobné přesilovce. V ní ujel domácím Pech a Šťastný jej zastavil faulem. Nařízené trestné střílení využil druhým gólem v sezoně 14 sekund před koncem druhé třetiny Koláček. Samotné přesilové hře ještě předcházela bitka Jánošíka s Voženílkem a trest do konce utkání pro hostujícího Šticha.

Středočeši si už ve třetí třetině spíše zkušeně hlídali náskok, hosté neměli dostatek sil k obratu. Dvě a půl minuty před koncem zápasu to ještě zkusili při hře bez brankáře, ale výsledkem byl pouze inkasovaný gól do prázdné klece z hole Šťastného.

53. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Motor České Budějovice 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Kantner, 13. O. Najman (Lintuniemi, P. Kousal), 34. Lunter (Ševc), 60. D. Šťastný - 40. Koláček z trestného střílení. Rozhodčí: Sýkora, Veselý - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:7 navíc Jánošík - D. Voženílek oba 5 min., Štich 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 928.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Jánošík, Pláněk, Pýcha, Fillman, Lintuniemi, Bernad - D. Šťastný, Kotala, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Kantner - J. Stránský, Fořt, A. Raška - Závora, Bičevskis, Flynn. Trenér: R. Rulík.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Piskáček, Percy, Bindulis, Šenkeřík, Štich - Valský, J. Novotný, D. Voženílek - Vondrka, Pech, Abdul - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - J. Ondráček, Koláček, Holec. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín