Hlavní obsah

Č. Budějovice - Plzeň 0:1Jízda Viktorie nekončí, netradiční hlavičkář Bucha potvrdil návrat na první příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Bucha 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli ve 22. kole první ligy s Plzní 0:1. Jediný gól vstřelil v 75. minutě hlavou Pavel Bucha. Viktoria pošesté z posledních sedmi kol zvítězila a vede neúplnou tabulku o tři body před Slavií, která má nedělní utkání s Bohemians 1905 k dobru. Dynamo po čtyřech ligových zápasech nebodovalo a je sedmé.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Jindřich Staněk z Plzně zasahuje během utkání s SK Dynamo České Budějovice.

Článek

Jihočeši, jimž v základní sestavě chyběl Mihálik, který je v klubu na hostování z Plzně, bylo v prvním poločase nebezpečnější. Dvě nadějné příležitosti ke skórování měl Škoda. Nejprve v 10. minutě po přihrávce Brandnera neprostřelil plzeňského brankáře Staňka. Ještě blíže ke gólu byl českobudějovický hráč ve 26. minutě, když se ze zhruba 25 metrů opřel do míče a trefil břevno.

Zatímco v první části byla Plzeň takřka neviditelná směrem dopředu, po přestávce hosté v ofenzivě výrazně přidali. V 64. minutě měl velkou příležitost Sýkora, ale v koncovce si nepočínal ideálně.

Viktoria mohla slavit až v 75. minutě. Mosquera z levé strany přesně odcentroval na Buchu, jehož hlavička se od tyče odrazila za záda českobudějovického brankáře Vorla. Záložník Viktorie skóroval podruhé v ligové sezoně.

Druhý gól mohl v 83. minutě přidat Kopic, ale dlouho s koncovkou čekal a ideální moment pro střelu prováhal. V nastaveném čase pak mohl vyrovnat domácí Tolno, ale Staněk proti jeho střele předvedl pohotový zákrok.

Plzeň zvítězila podesáté z posledních 11 vzájemných ligových duelů. Jihočeši naopak doma v nejvyšší soutěži poprvé po sedmi zápasech nebodovali.

Fotbalová liga - 22. kolo:
Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 75. Bucha. Rozhodčí: Klíma - Váňa, Slavíček - Julínek (video). ŽK: Novák, Hellebrand - Kalvach, Holík. Diváci: 3287 (omezený počet).
Budějovice: Vorel - Novák (88. Hais), L. Havel, Králik, Skovajsa - Čavoš (80. Vais), Valenta - Van Buren, Škoda, Mršič (80. Tolno) - Brandner (66. Hellebrand). Trenér: Horejš.
Plzeň: Staněk - M. Havel, Kaša, Hejda, Sýkora (90. Káčer) - Bucha, Kalvach - Kopic (90. Potočný), Čermák (46. Holík), Mosquera - Chorý (75. Beauguel). Trenér: Bílek.

Reklama