Hlavní obsah

Třinec - Liberec 2:4Mistr v problémech. Třinec doma podlehl Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Ordoš 0 : 1
9. Rychlovský 0 : 2
13. Kovařčík 1 : 2
58. Birner 1 : 3
59. Kovařčík 2 : 3
60. Zachar 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zvítězili v dohrávce 39. kola na ledě mistrovského Třince 4:2 a až na čtvrtý pokus v sezoně s Oceláři v repríze posledního finále bodovali. Hosté vedli po trefách Jana Ordoše a Jakuba Rychlovského už v deváté minutě 2:0 a ještě jim rozhodčí neuznali třetí gól kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Domácí jen dotahovali, kontaktní branky dávali Ondřej Kovařčík a v poslední minutě jeho bratr Michal.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Petr Jelínek, T. J. Melancon a Jakub Rychlovský z Liberce.

Článek

Třinec nastoupil v obraně s českými olympioniky Musilem a Kundrátkem, přes něž si hosté vypracovali po průnicích z levé strany první dvě šance zápasu. Zachar ještě ztroskotal na Mazancovi, ale Ordoš už otevřel skóre. Domácí byli v úvodní třetině střelecky aktivnější (19:6), nicméně Liberec slavil v úvodu úspěch s brejky a v deváté minutě zvýšil Rychlovský, jenž překonal Mazance při hře čtyři na čtyři střelou nad lapačku.

S domácím týmem mohlo být ještě hůře. Po průniku Ordoše skončil puk po odrazu od Vránovy brusle v brance. Rozhodčí ale rozpažili pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Verdikt platil i po trenérské výzvě Liberce, za kterou dostali hosté dvouminutový trest za zdržování hry. Přišla je draho, protože Oceláři v poslední sekundě vyloučení snížili dorážkou Ondřeje Kovařčíka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Třince Marek Mazanec inkasuje.

Prostřední část patřila zhruba do 33. minuty Třinci, vyrovnat mohli zblízka Svačina, Kofroň, Vrána anebo z přečíslení dva na jednoho Chmielewski. Ve zbytku třetiny byli nebezpečnější hosté. Ve dvou gólových šancích se ocitl Faško-Rudáš, jenž v úniku pod tlakem bránícího hráče nepřelstil blafákem Mazance, a při druhé akci zblízka přestřelil.

Oceláři si vynutili v poslední třetině tlak, ale zradila je koncovka. Odkrytou branku minuli Ondřej Kovařčík i jeho bratr Michal, Chmielewski a také Růžička, který byl v 58. minutě vyloučen. Jeho trest už po deseti sekundách využil Birner, jehož střela zpoza pravého kruhu škrtla o Mazancovu lapačku a skončila v síti.

Domácí se poté odhodlali ke hře bez gólmana a Michal Kovařčík vykřesal naději Ocelářů na bodový zisk. V pokračujícím risku ale ujel Zachar a zpečetil výhru Liberce, který předchozí tři utkání s Třincem prohrál se skóre 4:14.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. O. Kovařčík (M. Doudera), 60. M. Kovařčík (A. Nestrašil) - 4. Ordoš (Derner, Zachar), 9. Rychlovský (Melancon, Šmíd), 58. Birner (Šmíd), 60. Zachar. Rozhodčí: Hradil, Veselý - Axman, Kajínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 3158 (omezený počet).
Sestavy:
Třinec: Mazanec - M. Adámek, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, Jaroměřský, od 34. navíc Teper - Martin Růžička, P. Vrána, Hrehorčák - Svačina, A. Nestrašil, Kofroň - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Komorski, Bakoš. Trenér: Zadina.
Liberec: J. Pavelka - Štibingr, Šmíd, Melancon, M. Ivan, Aubrecht, Derner, J. Šedivý - Klepiš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Ordoš - Rychlovský, P. Jelínek, A. Najman - Klapka, J. Šír, Faško-Rudáš. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: