Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 3:1Hokejisté Plzně si upevnili čtvrtou pozici v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Malát 1 : 0
31. Dzierkals 2 : 0
46. Solovjov 2 : 1
60. Schleiss 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 55. kole extraligy Vítkovice 3:1 a po třetí výhře nad Ostravany v sezoně si upevnili čtvrtou příčku tabulky. Domácí si po dvou třetinách vypracovali dvoubrankový náskok a důrazně hrající hosté přes snížení v závěrečné třetině už vyrovnat nedokázali a ukončili třízápasovou vítěznou sérii. V plzeňském dresu zaznamenal vítěznou trefu Martinš Dzierkals, gól a jednu přihrávku si připsal Jan Schleiss a dvě asistence přidal Tomáš Mertl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky - ilustrační foto

Článek

Domácí sice začali aktivněji, ale již ve 2. minutě musel odstoupit pro zranění jejich klíčový útočník Bulíř. Důrazně hrající hosté zase brzy ztratili na pět minut a do konce utkání vyloučeného Kaluse. Dlouhou početní výhodu Indiáni i vinou faulu Schleisse nezužitkovali a naopak v 7. minutě ve vlastním oslabení napálil Kovář příklepem levou tyčku.

Ve 12. minutě na druhé straně sice gólman Dolejš kryl šanci Mertla, ale následnou střelu Kindla vyrazil jen k Malátovi, jenž pohodlně otevřel skóre. Vzápětí mohl odpovědět Fridrich, který zblízka trefil jen levou tyčku a Hruška dorážkou minul odkrytou Pavlátovu branku. Vítkovičtí zahrozili ještě krátce před pauzou, když Fridrich svůj individuální průnik zakončil příliš slabě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ludwig Blomstrand z Plzně slaví branku Plzně.

Na začátku prostřední části z brejku nejprve pálil nebezpečně bez přípravy Blomstrand a následně zblízka Dolejše neprostřelil Thorell. Akce se střídaly ve vysokém tempu na obě strany a Pavlát svojí maskou vyrazil svižnou střelu Lakatoše. Naopak ve 31. minutě Dzierkals po objetí branky zvýšil na 2:0. Vzápětí z protiútoku dvou na jednoho nedokázal Marosz zasunout kotouč za již překonaného Pavláta a hosté neuspěli ani během přesilové hry. Před koncem třetiny mohl vyloučení Lakatoše potrestat Blomstrand, ale napálil jen pravou tyčku.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili hosté ve snaze o korekci stavu ofenzivněji, čehož domácí využili k brejkové šanci Thorella a sólu Budíka, které zastavil až rozklek Dolejše. Ve 46. minutě ovšem po vyhraném vhazování snížil na 1:2 tvrdou ranou od modré čáry Solovjov. Vítkovické vzepětí poté utnul pětiminutový trest za faul Stehlíka. Domácí však přesilovku promarnili a po jejím skončení v 53. minutě zahrozil průnikem po pravé straně Fridrich. Nervózní závěr už hosté přes hru bez brankáře nezvládli a na konečných 3:1 upravil do prázdné branky Schleiss.

55. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Malát (J. Kindl, Mertl), 31. Dzierkals (Mertl, Schleiss), 60. Schleiss (Kodýtek, F. Suchý) - 46. Solovjov (R. Polák, J. Hruška). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Komárek, Gerát. Vyloučení: 5:3, navíc M. Kalus, J. Stehlík (oba Vitkovic ) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2899 (omezený počet).
Plzeň: Pavlát - L. Kaňák, Kvasnička, Kremláček, Graňák, Budík, J. Kindl - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - F. Přikryl, Bulíř, Blomstrand - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Dufek, G. Thorell, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Pedan, L. Kovář, Koch, Plášil - Lakatoš, Marosz, M. Kalus - Fridrich, J. Hruška, R. Bondra - Lednický, Flick, Dej - Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Reklama