Hlavní obsah

Zlín - Třinec 1:4Oceláři na ledě posledního nezaváhali a jsou v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Zabusovs 1 : 0
7. Daňo 1 : 1
42. Chmielewski 1 : 2
46. Růžička 1 : 3
60. Bakoš 1 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v zápase 56. kola extraligy na ledě Zlína 4:1 a vrátili se do čela soutěže. Oceláři, kteří o své dnešní výhře rozhodli třemi góly vstřelenými ve třetí třetině, předstihli v tabulce o bod Hradec Králové. Zlín na posledním místě ztrácí 15 bodů na čtrnácté Kladno a již v neděli se může stát jistým sestupujícím.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Růžička, Marko Daňo a Petr Vrána z Třince se radují z gólu.

Článek

Zlín doma vyhrál předešlých pět zápasů a i proti Třinci začal dobře. Adept na Prezidentský pohár inkasoval z první střely ve 3. minutě, kdy se z "voleje" trefil přesně k tyči Zabusovs.

Zvýšit vedení domácích mohl po akci Makarenka z dorážky Fryšara, prázdnou branku ale netrefil. Kacetl zasáhl také proti individuální akci Claireauxe. Za hosty kontroval snad jen ostrou ránou z kruhu Kundrátek, jenomže našel pouze lapačku Kašíka.

Do druhé třetiny vstoupili hosté lépe a po několika šancích se dočkali srovnání v čase 26:02. Při vyloučení Gazdy vyrazil Kašík střelu Marinčina pouze před sebe, kde pohotově dorážel další slovenský medailista z olympiády v Pekingu Daňo. Oceláři hráli za minutu další přesilovku, Bakoš ani Chmielewski ale Kašíka podruhé překonat nedokázali.

Za Zlín se ukázal Honejsek, jenž se řítil sám na Kacetla, své letošní střelecké trápení ale pouze podtrhl zakončením do betonu. Svou druhou branku v utkání nedal z dobré šance ani Zabusovs.

Sympatický odpor soupeře zlomili Slezané na začátku třetí části. Po minutě a půl se ocitl nikým nehlídaný sám před Kašíkem polský útočník Chmielewski a kotouč zasunul za jeho beton. Ve 46. minutě pak Oceláři potrestali vyloučení Okála, kdy své skvělé zápěstí ukázal Martin Růžička.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl.

Naději na zvrat měli domácí ke konci duelu, necelé čtyři minuty před koncem usedli 18 vteřin po sobě na trestnou lavici Hrehorčák s Marinčinem. Na hru šest na tři se však trenér Jenáček neodvážil a výhodu o dva muže v poli Berani za 102 zužitkovat nedokázali. Naopak hosté pět sekund před koncem pojistili výhru trefou Bakoše při power play Zlína.

56. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Zabusovs (Honejsek) - 27. Daňo (Marinčin, P. Vrána), 42. Chmielewski (Kundrátek), 46. M. Růžička (Nestrašil, P. Vrána), 60. Bakoš. Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Kis, Ganger. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 2700.
Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, M. Hamrlík - Zabusovs, Claireaux, Honejsek - Köhler, Hejcman, Kubiš - Okál, Makarenko, P. Sedláček - Fryšara, R. Veselý, Chludil. Trenér: Jenáček.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Zahradníček - M. Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Bakoš, Nestrašil, Svačina - Kofroň, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.
Zdroj

Reklama

Související témata: