Hlavní obsah

K. Vary - Ml. Boleslav 5:3Karlovy Vary doma udolaly Bruslaře a v tabulce se posunuly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Koblasa 1 : 0
15. Černoch 2 : 0
19. Flynn 2 : 1
21. Kulich 3 : 1
28. Kohout 4 : 1
30. Flynn 4 : 2
31. Vondráček 5 : 2
51. Najman 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v zápase 56. kola extraligy Mladou Boleslav 5:3 a posunuli se v tabulce na jedenácté místo. Středočeši, kteří si připsali devátou porážku z posledních deseti zápasů, jsou i nadále devátí. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře domácích podílel útočník Petr Koblasa.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Gólová radost hokejistů Karlových Varů.

Článek

Hosté mohli otevřít skóre hned v úvodu, již po šestnácti sekundách hry se do šance dostal Šťastný a Mikúš jej zastavil jen za cenu faulu. Nabídnutou přesilovku však hosté sehráli bez výraznější příležitosti. Na druhé straně domácí brankově udeřili prakticky z první příležitosti, v 5. minutě našel Černoch zadovkou zpoza branky osamoceného Koblasu, který střelou z první otevřel účet zápasu.

O dvě minuty později po přečíslení dvou na jednoho tečoval nahrávku Beránka kapitán Vondráček jen těsně mimo Krošeljovu branku. Poté, co hráči z lázeňského města přestáli i druhou přesilovku Bruslařů, udeřili v 15. minutě podruhé při vlastní početní výhodě díky nacvičené kombinaci. Na 2:0 zvýšil Černoch.

Středočeši se dostali do zápasu v 19. minutě díky nenápadné střele Flynna z pravého kruhu. Střelec kontaktní branky si ještě v posledních devíti vteřinách úvodního dějství vytvořil po vyhraném vhazování dvě brankové příležitosti. Po návratu ze šaten uběhlo 43 vteřin a opět se měnilo skóre ve prospěch hráčů Energie. Mikúš vybojoval puk za brankou a vyzval přihrávkou do předbrankového prostoru ke skórování volného Kulicha.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Michal Plutnar z Karlových Varů a Martin Pláněk z Mladé Boleslavi.

Boleslav přidala na obrátkách, ale i díky výborně chytajícímu Lukešovi se neprosadili Šťastný ani Fořt. Dnes střelecky disponování domácí se do tříbrankového vedení dostali ve 28. minutě poté, co střelu Plutnara tečoval Kohout. Krošelje následně v brance vystřídal Růžička.

V polovině zápasu nedokázal Plutnar důrazně vyhodit puk z obranného pásma, k tomu se dostal Fořt a následně Flynn, který snížil průběžný stav utkání na dvoubrankový rozdíl. Západočeši ale ještě ve druhé části soupeři opět odskočili, když se prosadil Vondráček a připsal si jubilejní dvacátý gól v sezoně.

Středočeši se následně snažili utkání zdramatizovat, vytvořili si převahu, ale Lukeše překonali jen jednou. V 51. minutě snížil na konečných 5:3 v přesilovce Najman, který tečoval Pláňkovu střelu. Další branku Bruslaři nepřidali ani při téměř tříminutové power play.

56. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 5:3 (2:1, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Koblasa (Černoch, Kohout), 15. Černoch (Vondráček, Koblasa), 21. Kulich (T. Mikúš, Dlapa), 28. Kohout (Plutnar, M. Rohan), 31. Vondráček (Koblasa, Pulpán) - 19. Flynn (Jánošík, O. Najman), 30. Flynn (Fořt), 51. O. Najman (Pláněk, Ševc). Rozhodčí: Hradil, Pilný - Lučan, Malý. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Diváci: 2233.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán Mikyska, Weinhold - Kulich, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Průžek. Trenér: Pešout.
Mladá Boleslav: Krošelj (28. J. Růžička) - Ševc, Jánošík, Pláněk, Pýcha, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Kotala, Lunter - P. Kousal, A. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Raška - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenér: Rulík.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice