Hlavní obsah

Budějovice - K. Vary 3:1Motor vyhrál a vrátil se do boje o první čtyřku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Ondráček 1 : 0
30. Kohout 1 : 1
34. Beránek 2 : 1
59. Beránek 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Motoru České Budějovice vyhráli v nedělním utkání 57. kola extraligy doma nad Energií Karlovy Vary. Jihočeši se díky tříbodovému zisku vrátili do boje o první čtyřku, hosté jsou mimo postupové pozice.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Roman Vráblík a Martin Hanzl z Českých Budějovic.

Článek

Domácí vstoupili do utkání svižněji a brzy se ujali vedení. V rychlé akci Valský zpoza branky přiťukl kotouč najíždějícímu Ondráčkovi, jenž zblízka prostřelil Lukeše. Brzy nato se znovu zkoušel prosadit Valský, ale jeho slalom se zastavil u karlovarského brankáře. Hra postupně ztrácela tempo, jednu z mála dalších příležitostí měl Hanzl po průniku z pravé strany, střela švihem však nenašla cíl.

Západočeši nabídli svým hostitelům čtyřminutovou přesilovku, jenže hráči Motoru vyprodukovali spoustu přihrávek a málo střel. Gólman Lukeš měl starosti pouze s nápřahem Percyho od modré čáry. V závěru třetiny se osmělili také hráči Energie, zblízka se pokoušeli zakončit Ondřej Beránek a po něm Kulich.

Nástup do druhé části patřil hostům, zajímavou příležitost nevyužil Kohout. Domácí ožili po návratu Pecha z trestné lavice. Karlovarské brankoviště ohrozil Hanzl, po něm Novotný zkoušel doklepnout odražený puk po střele Karabáčka. V okamžicích, kdy se Jihočeši nadechovali k náporu, vypravil se na zteč osamoceně bez podpory spoluhráčů Kohout a přestože ho stínovala dvojice budějovických obránců, dobruslil po levé straně až ke Strmeňovi a vyrovnal střelou kolem pravé tyčky.

Brzy nato se zkoušel bekhendem prosadit také Průžek. Nerozhodný stav vydržel čtyři minuty do chvíle, kdy se rozjel důrazný Martin Beránek a z levé strany prostřelil Lukeše. Před druhou sirénou nevyužili šance karlovarští útočníci Koblasa a Mikúš.

Třetí dějství se snažili režírovat Českobudějovičtí, zakončení však nevycházelo Martinovi Beránkovi, Koláčkovi nebo Voženílkovi. Hráči Motoru se neprosadili ani při trestu Rachůnka, přestože jeden z bránících hráčů ztratil hůl a druhý kulhal s nastřelenou nohou. Neúspěšní byli Jihočeši také při vyloučení Pulpána, naopak v oslabení ohrozil Strmeně obránce Plutnar.

Do třetice v krátkém sledu vyšla naprázdno i početní výhoda, když seděl na hanbě Dlapa. Bez úspěchu zůstala akce Karabáčka a také přesilovka hostí, kterou domácí ustáli s přehledem. Definitivně rozhodl důrazný Martin Beránek, jenž dostal do tandemu kotouč od Hanzla a v rychlosti zblízka překonal Lukeše. Hosté zkusili necelou minutu power play, při níž Pech trefil boční konstrukci odkryté branky.

57. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. J. Ondráček (Valský, Koláček), 34. M. Beránek (Karabáček, Vráblík), 59. M. Beránek (M. Hanzl, Šenkeřík) - 30. Kohout. Rozhodčí: Jeřábek, Horák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváků: 3435 (omezený počet).
České Budějovice: Strmeň - Piskáček, Percy, Bučko, Šenkeřík, Vráblík, Štencel - Vondrka, Pech, Holec - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Valský, Koláček, J. Ondráček - D. Voženílek, J. Novotný, Abdul. Trenér: Modrý.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, D. Mikyska, Weinhold - Kulich, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Průžek. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: