Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:3Sestupující Zlín trápil favorita, na body však nedosáhl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Šmerha 0 : 1
44. Řepík 0 : 2
47. Kubiš 1 : 2
49. Jandus 1 : 3
58. Zabusovs 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty potvrdili v úterní dohrávce 44. kola extraligy roli favorita, když vyhráli na ledě sestupujícího Zlína 3:2. V dresu Pražanů byl nejvíce vidět Michal Řepík s bilanci 1+1. Sparta získala důležité body v boji o první čtyřku, v tabulce přeskočila Pardubice.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejoví Berani Zlín bojují o extraligové body s HC Sparta Praha.

Článek
Fotogalerie

Zlín poté, co ztratil šanci na udržení se mezi elitou, uvolnil řadu hráčů do zahraničí. Dnes jako posledního i brankářskou jedničku Kašíka. Proti Spartě tak dostalo šanci hned několik juniorů. Premiérový extraligový start si připsali Kunst a Martinec.

Favorizovaní Pražané si hned od začátku získali územní převahu, jenomže tuhá defenziva omlazených Beranů Spartě v první třetině nedovolila žádnou větší šanci. Řepík trefil jen tyč. Naopak v samém závěru úvodní dvacetiminutovky při domácí přesilovce měl dobrou pozici Chludil, ovšem nezvládl ani vystřelit.

Skóre se měnilo až ve 24. minutě. Při vyloučení Makarenka střílel Moravčík, přičemž jeho pokus úspěšně tečoval Šmerha. Právě vyloučený Rus mohl za pár chvil srovnat stav, při hře čtyři na čtyři ale svůj únik v gól neproměnil. Sparta se i nadále trápila v koncovce. Další možnost dali hosté Okálovi, zblízka ale napálil puk jen do lapačky brankáře Hudáčka.

Sparta se k výhře přiblížila necelé čtyři minuty po druhé pauze, když zblízka uspěl střelou pod rukou Hufa kapitán Řepík. Bojující Zlín ale zvládl odpovědět: hodně tomu napomohl obránce Jurčina, který při přesilovce vyslal špatnou nahrávkou do akce Kubiše, přičemž zlínský kapitán nezaváhal a snížil na 1:2.

Ve 49. minutě ale Jandus rychle potrestal vyloučení Köhlera a zvýšil opět na rozdíl dvou tref. Berani ale ještě vystrašili soupeře: V 58. minutě při power play zvládl snížit Zabusovs, na vyrovnání už ale Zlín nedosáhl.

Dohrávka 44. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Sparta Praha 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 47. Kubiš, 58. Zabusovs (Honejsek) - 24. Šmerha (Moravčík, Řepík), 44. Řepík (Forman, Dvořáček), 49. M. Jandus (Doležal). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Lederer, Bohuněk. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. Diváci: 2639.
Zlín: Huf - Riedl, M. Novotný, O. Němec, Talafa, Suhrada, Matyáš Hamrlík, Kunst - Zabusovs, R. Veselý, Honejsek - Köhler, Hejcman, T. Martinec - Okál, Makarenko, P. Sedláček - Fryšara, Chludil, Kubiš. Trenér: Jenáček.
Sparta: J. Hudáček - T. Dvořák, Němeček, M. Jandus, A. Polášek, Moravčík, Jurčina - Šmerha, Horák, E. Thorell - Doležal, Chlapík, Buchtele - Řepík, Sobotka, Forman - Dvořáček, Vitouch, Prymula. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Reklama

Související témata: