Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 4:3 PPRytíři ve finiši vydřeli prodloužení, tam pak jejich výhru trefil Kubík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Pytlík 1 : 0
25. Fridrich 1 : 1
28. Kubík 2 : 1
43. Fridrich 2 : 2
57. Hruška 2 : 3
59. Hlava 3 : 3
61. Kubík 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté čtrnáctého Kladna porazili v dohrávce 31. kola extraligy ve svém chomutovském azylu Vítkovice 4:3 v prodloužení a drží naději na únik baráži o udržení. Se třemi zápasy do konce základní části snížili ztrátu na třinácté Karlovy Vary na sedm bodů. V čase 60:51 rozhodl v přesilové hře svým druhým gólem v utkání Adam Kubík. Tři asistence si připsal kapitán Tomáš Plekanec.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hokejových Rytířů z Kladna.

Článek

Vítkovice se stejně v neděli v Litvínově musely obejít bez nemocného hlavního trenéra Miloše Holaně a tým vedli asistenti Radek Philipp a Roman Šimíček. Ofenzivu Ostravanů po Jakubu Illéšovi z Jihlavy do konce sezony posílil také Vlastimil Dostálek z dalšího prvoligového klubu Havířova, kterému s jistým sestupem do druhé ligy ve středu skončí sezona.

Rytíři byli už ve 2. minutě blízko vedení. Pytlík z levého kruhu trefil protější tyč Stezkovy branky. Na druhé straně zahrozil Lednický. Vítkovický gólman si pak poradil s pokusy Plekance i Zikmunda. Bowa nepřekonal po přečíslení hostů Illéš. Minutu před koncem úvodní části se radovalo Kladno. Po Zikmundově přihrávce se prosadil Pytlík.

Hned po pauze kladenský gólman na poslední chvíli zlikvidoval Maroszovu šanci. V 25. minutě projel po levé straně přes Wooda až před Bowa Fridrich a vyrovnal na 1:1.

Za necelé dvě minuty překonal v přečíslení po Plekancově přihrávce Stezku Hlava, ale sudí po poradě s videorozhodčím gól neuznali kvůli kopnutí puku. V čase 27:37 při Fridrichově vyloučení už vrátil Kladnu náskok Kubík, který proměnil Plekancovu přihrávku. Rytíři se ubránili při Zikmudově trestu a sami nenavýšili skóre během Kochova vyloučení.

Na začátku třetí třetiny se natlačil před vítkovickou branku Zikmund, ale Stezka situaci zvládl. Při Dejově pobytu na trestné lavici tvrdě pálil Baránek, ale v oslabení se nakonec dočkali vyrovnání hosté. Fridrich se trefil z otočky a připsal si druhou branku v utkání.

Při Stehlíkově vyloučení mohl vrátit Kladnu vedení Kubík. Už při plném počtu hráčů nezakončil kombinaci Jágra a Pytlíka Babka. Rytíři zvyšovali tlak, ale Stezka odolával. Vítkovice hrozily z brejku a šanci rozhodnout jim daly tresty Zikmunda a Melky. Domácí se sice 13 sekund v pěti proti třem ubránili, ale už v klasické přesilovce v 57. minutě skóroval Hruška.

V čase 58:08 po Plekancově nahození vyrovnal Hlava a Rytíři se snažili rozhodnout ještě ve zbytku základní hrací doby. V nastavení šel pykat za vysokou hůl Lakatoš a Kubík proměnil Plekancovu přihrávku ve vítěznou trefu.

Dohrávka 31. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Vítkovice Ridera 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Pytlík (Zikmund), 28. Kubík (Plekanec, Baránek), 59. Hlava (Plekanec), 61. Kubík (Plekanec) - 25. Fridrich, 44. Fridrich (J. Hruška), 57. J. Hruška. Rozhodčí: Jeřábek, Pilný - Brejcha, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1027.
Kladno: Bow - Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, J. Suchánek - Hlava, Plekanec, Kubík - Pytlík, Zikmund, Melka - M. Indrák, Babka, M. Beran - Jágr, Kuťák, Donaghey. Trenér: D. Čermák.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Pedan, L. Kovář, Koch, Plášil - Lakatoš, Marosz, R. Bondra - Fridrich, J. Hruška, Dej - Dostálek, Flick, Illéš - Lednický, Chlán, Bernovský. Trenéři: Philipp a Šimíček.

Reklama

Související témata: