Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 6:1Liberec zabral a přeskočil Vítkovice v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rosandič 1 : 0
5. Kolmann 2 : 0
10. Ivan 3 : 0
14. Zachar 4 : 0
21. Illéš 4 : 1
24. Najman 5 : 1
52. Filippi 6 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v závěrečném kole základní části extraligy Vítkovice 6:1 a ve vzájemných duelech bodovali posedmé za sebou. Bílí Tygři zabrali po dvou porážkách v řadě, zajistili si konečné sedmé místo a v předkole play off vyzvou Brno. Naopak Vítkovice padly venku počtvrté za sebou, klesly na osmou příčku a v předkole se utkají s Olomoucí. Liberec rozhodnul o svém vítězství již v první třetině, kterou vyhrál vysoko 4:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují, ilustrační foto.

Článek

Severočeši do utkání vlétl a již po devatenácti vteřinách si Šmíd vykoledoval faul na Lakatošovi. Bílí Tygři navíc dokázali přesilovou hru po třech sekundách využít, ihned po vhazování propálil Dolejše Rosandič.

V 5. minutě Klapka přenechal kotouč do tandemu volnému Kolmannovi, který střelou po ledě překonal Dolejše podruhé. Domácí byli na koni a v polovině první třetiny vedli již o tři branky. Po akci Šmída se ranou bez přípravy prosadil další liberecký obránce Ivan.

Poté zahrozily poprvé v zápase také Vítkovice, Hruškovu šanci ale zlikvidoval Kváča. Udeřili tak znovu Severočeši, na 4:0 zvýšil po souhře s Ordošem šťastnou trefou Zachar. Zároveň tím vyhnal Dolejše na střídačku, v brance hostů ho nahradil Stezka. Ten musel hned čelit dvěma obrovským šancím domácích, Najmana i Rosandiče ale vychytal. Na opačné straně se blýsknul také Kváča, který lapil sólový únik Pedana.

Krátce po začátku druhé třetiny se ale Ridera gólu dočkala. Střelu Stehlíka jemně tečoval mimo Kváčův dosah Illéš. Bílí Tygři si ale čtyřbrankové vedení vzali brzy zpět, Stezku překonal na brankovišti dobře postavený Najman. Poté hrály Vítkovice přesilovou hru, nesehrály ji ale vůbec dobře a Kváču prakticky neohrozily.

Na druhé straně byl před Stezkou zcela sám Zachar, vítkovický brankář si ale s jeho střelou i dorážkou poradil. V samostatném úniku si na něj nepřišel ani Birner. Poté se blýsknul také Kváča, který zneškodnil velkou šanci Fridricha.

Aktivita Ostravanů pokračovala také ve třetí části, s šancemi Solovjova a Fridricha si ale poradil Kváča. Hostům ke kontaktnímu gólu nepomohla ani přesilová hra. Ke slovu se tak opět dostali Liberečtí a po ukázkové souhře prvního útoku přidal šestou branku domácích střelou do odkryté branky Filippi. Sedmý gól měl následně na hokejce Vlach, Stezkovi ale pomohla horní tyč.

60. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 6:1 (4:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Rosandič (Filippi), 5. Kolmann (Klapka, J. Vlach), 10. Ivan (Šmíd), 14. Zachar (Ordoš), 24. A. Najman (Rychlovský), 52. Filippi (Faško-Rudáš, Birner) - 21. Illéš (J. Stehlík, Bitten). Rozhodčí: Šír, Lacina - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 3582.
Liberec: Kváča - Ivan, Šmíd, Melancon, Rosandič, Kolmann, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - A. Najman, Šír, Rychlovský. Trenér: Augusta.
Vítkovice: Dolejš (14. Stezka) - Pedan, Solovjov, J. Stehlík, Plášil, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J, Hruška, L. Krenželok - Fridrich, Marosz, Illéš - Kalus, Flick, Bitten - Dostálek, Dej, Bondra - Bernovský. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice