Hlavní obsah

Real Madrid - PSG 3:1Neuvěřitelný obrat Realu! Skvělý Benzema poslal Messiho a spol. domů

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid a Manchesteru City postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. "Bílý balet" díky hattricku kapitána Karima Benzemy doma otočil osmifinálový šlágr s Paris St. Germain a zvítězil 3:1, čímž smazal úvodní porážku 0:1. Benzemovi stačilo na tři góly 17 minut druhého poločasu. Anglický finalista minulého ročníku po suverénní výhře 5:0 na stadionu Sportingu Lisabon v odvetě v Manchesteru s portugalským týmem remizoval 0:0.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

David Alaba a Karim Benzema se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Hostující Mbappé, který rozhodl únorový duel v Paříži, dostal poprvé míč do madridské branky ve 34. minutě, ale tento gól ještě neplatil kvůli ofsajdu. Francouzský kanonýr se regulérní trefy dočkal o pět minut později, když zužitkoval Neymarův pas za obranu. Mbappé podle spekulací médií v létě po vypršení smlouvy v PSG zamíří právě do Realu.

Krátce po změně stran dalšího Mbappého trefa znovu neplatila pro ofsajd, naopak v 61. minutě vyrovnal jiný Francouz Benzema po zaváhání brankáře Donnarummy při rozehrávce.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Kylian Mbappe se postaral o úvodní branku utkání

Real výrazně ožil a mezi 76. a 78. minutou výsledek otočil. Benzemovi v souboji kapitánů dvakrát nechtěně pomohl Marquinhos, jenž nejprve tečoval střelu čtyřiatřicetiletého útočníka a pak mu "namazal" na rozhodující gól.

Zaskočení Pařížané s hvězdným ofenzivním triem Mbappé, Neymar, Messi už se v Madridu na odpověď nevzmohli a ani letos se tak nedočkají premiérového triumfu v Lize mistrů. Nejúspěšnější tým elitní soutěže Real naopak zůstal ve hře o 14. trofej.

Pohodový postup City

Zatímco v Lisabonu vstřelili hráči Manchesteru City už v prvním poločase čtyři góly, doma v obměněné sestavě vyšli naprázdno. Nejblíže brance v úvodním dějství byl Sterling, jehož oblouček v 38. minutě zneškodnil Adán.

Gólmana Sportingu na začátku druhé půle překonal Jesus, ale jeho zásah rozhodčí odvolali kvůli ofsajdu. Domácí kouč Guardiola na závěrečnou čtvrthodinu poslal do branky náhradníka Carsona, který ve velké šanci vychytal Paulinha.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
Manchester City - Sporting Lisabon 0:0
Rozhodčí: Meler - Eyisoy, Uyarcan (všichni Tur.) - Valeri (video, It.). ŽK: Jesus - Paulinho, Slimaní. První zápas: 5:0, postoupil Manchester City.
Manchester City: Ederson (74. Carson) - Egan-Riley, Stones, Laporte (84. Mbete), Zinčenko - Gündogan, Fernandinho, Silva (46. Mahriz) - Foden (46. McAtee), Jesus, Sterling. Trenér: Guardiola.
Sporting: Adán - Inácio, Coates, Neto (89. Feddal) - Porro (78. Esgaio), Ugarte, Tabata, Reis - Sarabia (58. Edwards), Paulinho (78. Santos), Slimaní (89. Ribeiro). Trenér: Amorim.
Real Madrid - Paris St. Germain 3:1 (0:1)
Branky: 61., 76. a 78. Benzema - 39. Mbappé. Rozhodčí: Makkelie - Steegstra, De Vries - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Nacho, Vinícius Júnior, Carvajal, Vázquez - Paredes, Donnarumma, Hakimí, Kimpembe. První zápas: 0:1, postoupil Real.
Real: Courtois - Carvajal (66. Vázquez), Militao, Alaba, Nacho - Modrič, Kroos (57. Camavinga), Valverde - Asensio (57. Rodrygo), Benzema, Vinícius Júnior. Trenér: Ancelotti.
PSG: Donnarumma - Hakimí (88. Draxler), Marquinhos, Kimpembe, Mendes - Danilo (81. Di María), Verratti, Paredes (71. Gueye) - Neymar, Messi, Mbappé. Trenér: Pochettino.

Reklama

Související témata: