Hlavní obsah

Liberec - Brno 4:3Stav série 1:0Liberec poprvé v sezoně doma porazil Kometu a vede v předkole play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kolmann 1 : 0
15. Rosandič 2 : 0
24. Mueller 2 : 1
26. Horký 2 : 2
29. Holík 2 : 3
31. Jelínek 3 : 3
38. Najman 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vstoupili vítězně do předkola play off extraligy, když doma porazili Brno 4:3. Kometa sice dokázala ve druhé třetině otočit stav zápasu z 0:2 na 3:2, domácí ale vyrovnali a v 38. minutě rozhodl o jejich výhře v přesilové hře Adam Najman. Liberec tak porazil doma Kometu poprvé v sezoně. Série hraná na tři výhry pokračuje v sobotu opět na severu Čech.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak a Michal Birner z Liberce.

Článek

Domácí nastoupili bez svého nejproduktivnějšího hráče Filippiho, od začátku ale diktovali tempo hry. V 6. minutě se do šance dostal Šír, brankář Čiliak ale jeho střelu vyrazil. O pár vteřin později však už domácí vedli. Z dorážky se trefil obránce Kolmann, který si tak připsal druhý gól v sezoně. Skóroval přitom ve druhém utkání za sebou.

V 7. minutě už zvedal Rychlovský ruce, jeho střela však skončila na tyčce a následně Čiliak se štěstím odsunul puk od brankové čáry. Ještě při stejném střídání si vytvořil šanci i Najman, druhého gólu se ale Tygři dočkali až v 15. minutě, kdy využil zakrytého výhledu slovenského brankáře ve službách Komety Rosandič.

Foto: Vít Černý, ČTK

Utkání předkola play off hokejové extraligy Liberec - Kometa Brno.

V závěru první třetiny mohl zasadit hostům další úder Birner, z brejku ale trefil tyč. A po přestávce to domácí mrzelo. Kometa totiž výrazně přidala a podařilo se ji vývoj utkání otočit. Nejprve po přečíslení dvou na jednoho prostřelil Kváču Mueller a o 107 sekund později se v oslabení prosadil Horký.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Adam Klapka z Liberce, Radek Kučeřík z Brna a Dávid Gríger z Liberce.

Liberec se mohl vrátit do vedení v dvojnásobné početní výhodě, Brno se ale 63 sekund ve třech ubránilo. A poté samo v přesilovce udeřilo, Mueller připravil gól pro Holíka. V další početní výhodě Komety ale domácí srovnali. Tři sekundy před koncem trestu Tygrů za příliš mnoho hráčů na ledě vyrovnal Jelínek. A ze strany domácích to nebylo vše: při Kučeříkově trestu jim vrátil vedení Najman.

Ve třetí dvacetiminutovce mohli zajistit Tygrům větší klid Vlach a zejména Ordoš, Čiliak ale svůj tým několikrát podržel. Hosté poté přečkali i další oslabení, Liberec to však mrzet nemuselo. Tygři výhru udrželi i při závěrečné soupeřově power play.

Foto: Vít Černý, ČTK

Petr Jelínek z Liberce slaví třetí branku.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 4:3 (2:0, 2:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Kolmann (J. Vlach, P. Jelínek), 15. Rosandič (Klepiš, Melancon), 31. P. Jelínek (Šmíd, Melancon), 38. A. Najman (Rosandič, Šmíd) - 24. Mueller (Kollár), 26. Horký, 29. P. Holík (Mueller, A. Zbořil). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Hynek, Klouček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1, Diváci: 4199. Stav série: 1:0.
Liberec: Kváča - Ivan, Šmíd, Melancon, Rosandič, Kolmann, Derner - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Faško-Rudáš, Gríger, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - A. Najman, Šír, Rychlovský. Trenér: Augusta.
Brno: Čiliak - Ďaloga, Bartejs, Holland, Kučeřík, L. Doudera, Tansey - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, Krištof, Vincour - Šoustal, A. Zbořil, Šik - Rákos, Kollár, Dočekal. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Reklama

Související témata: