Hlavní obsah

Bohemians - Ml. Boleslav 2:2Bohemians remizovali s Boleslaví a čtyři kola po sobě nevyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Petrák 1 : 0
14. Ladra 1 : 1
46. Krch 2 : 1
81. Smrž 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v 25. kole první ligy s Mladou Boleslaví 2:2. Domácí zásluhou Ondřeje Petráka a Daniela Krcha skórovali v úvodu obou poločasů, za hosty však srovnali Tomáš Ladra a v 81. minutě střídající Vojtěch Smrž. Pražané nevyhráli v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou, ve druhém utkání po sobě remizovali a zůstali na 13. místě neúplné tabulky. Boleslav neprohrála druhé kolo za sebou a je šestá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi slaví gól.

Článek

Už na začátku páté minuty Bohemians otevřeli skóre. Vaníčkova střela se od hostujícího kapitána Matějovského odrazila před vápno k Petrákovi a domácí záložník ranou z voleje k tyči nedal brankáři Šedovi šanci. Bývalý mládežnický reprezentant vstřelil první gól po lednovém návratu do české ligy a dal si stylový dárek k pátečním 30. narozeninám. "Klokani" skórovali v nejvyšší soutěži po třech zápasech a 360 minutách.

O vyrovnání se pokusil Ladra, ale jeho tvrdou střelu zblokoval stoper Křapka na roh. Ve 14. minutě se však už mladoboleslavský útočník prosadil. Matějovský poslal dlouhý nákop dopředu, Ladra v souboji přetlačil Krcha a prostřelil Valeše. V ligovém ročníku zaznamenal druhý gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Roman Valeš během utkání 25. kola proti Mladé Boleslavi.

Na opačné straně vzápětí Květ zblízka překonal Šedu, ale balon skončil na tyči. Z následného rohu proletěl míč těsně vedle. V závěru úvodního dějství vypálil Ladra v šestnáctce do Valešovy náruče.

Pražanům se povedl i nástup do druhého poločasu a po jeho necelé minutě si vzali vedení zpět. Petrák posunul míč na malé vápno na volného Krcha, domácí stoper se hlavou nemýlil a radoval se z druhé branky v ligové sezoně.

Středočeši málem přispěchali s další rychlou odpovědí, Ladra ani Hlavatý však před brankou na Preislerův centr nedosáhli. V 71. minutě Valeš vytáhl Ladrův pokus zpoza pokutového území.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Petrák z Bohemians (vlevo) a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi v souboji o míč.

Rána střídajícího Skaláka, který dnes oslavil 30. narozeniny, skončila po teči vedle, ale hosté z následného rohu srovnali. Květ s Vaníčkem se v 81. minutě nedomluvili a neodkopli míč do bezpečí, a tak Smrž pohotově vystřelil a první ligovou trefou v sezoně zařídil svému týmu alespoň bod.

Boleslav v lize bodovala s vršovickým celkem potřetí za sebou, na jeho hřišti však nezvítězila v pátém duelu po sobě. Venku v nejvyšší soutěži nevyhrála čtyři z posledních pěti utkání a v ročníku tam vybojovala jen 11 z celkových 31 bodů. "Klokani" doma v lize zvítězili v jediném z posledních pěti zápasů, v sezoně tam však získali 17 z 23 bodů.

25. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 5. Petrák, 46. Krch - 14. Ladra, 81. Smrž. Rozhodčí: Petřík - Vlček, Vodrážka - Franěk (video). ŽK: Hašek, Puškáč - Matějovský, Šimek. Diváci: 3856.
Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Křapka, Hašek (84. Koubek) - Mareček (73. Bartek), Petrák - Vaníček, Beran (84. Ugwu), Květ - Puškáč. Trenér: Klusáček.
M. Boleslav: Šeda - Sladký, Šimek, Suchý, Preisler - Dancák (78. Rolinek), Matějovský (61. Smrž) - Pech (61. Skalák), Hlavatý (68. Mužík), Ewerton - Ladra (78. Horský). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: