Hlavní obsah

Liberec - Slavia 1:0Slavia v dlouhé přesilovce prohrála v Liberci a ztrácí tři body na vedoucí Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Olayinka (vlastní) 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie v utkání 25. kola první ligy v Liberci nevyužili dlouhou přesilovku a nečekaně prohráli 0:1. Zápas rozhodl vlastní gól Petera Olayinky ze 13. minuty. Za dalších šest minut byl vyloučen domácí Lukáš Štetina, ale Pražané z početní převahy nic nevytěžili, pouze dvakrát trefili brankovou konstrukci.

Foto: Vít Černý, ČTK

Slavia inkasuje v Liberci. Vlevo Theodor Gebre Selassie z Liberce, bankář Ondřej Kolář a Peter Olayinka ze Slavie.

Článek

Úřadující mistr utrpěl třetí porážku v ligové sezoně, z toho druhou v jarní části a na druhém místě tabulky ztrácí tři body na vedoucí Plzeň. Liberec zdolal Slavii v nejvyšší soutěži po 10 utkáních a poprvé od roku 2017. Slovan podruhé za sebou vyhrál a posunul se na šestou příčku.

Oproti čtvrtečnímu úvodnímu osmifinále Evropské konferenční ligy s Lincem, který Slavia doma vyhrála 4:1, se do sestavy Pražanů vrátil uzdravený Schranz. V brance tentokrát dostal šanci bývalý liberecký gólman Kolář a na hrotu útoku nastoupil Tecl.

Foto: Vít Černý, ČTK

Peter Olayinka ze Slavie během duelu s Libercem.

Na těžkém terénu začali Vršovičtí poměrně aktivně, ale skóre nečekaně otevřeli domácí. Ve 13. minutě nacentroval z levé strany Purzitidis a slávista Olayinka si po nepovedeném odkopu srazil míč těsně za brankovou čáru, což potvrdil videorozhodčí.

Za dalších pět minut Štetina ostře fauloval hostujícího Masopusta a sudí Hocek po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru místo původně udělené žluté karty libereckého stopera rovnou vyloučil. Ve 24. minutě přišli Severočeši o dalšího středního obránce, když zraněného Plechatého vystřídal Fukala.

Slavii se v přesilovce příliš nedařilo. "Červenobílí" sice diktovali tempo, ale k vyloženým šancím se na složitém terénu dostávali těžko. Neujal se ani po půlhodině hry závar po zmatcích v domácím pokutovém území.

Foto: Vít Černý, ČTK

Radost hráčů Liberce z gólu proti Slavii

Pražané v poločase hned dvakrát vystřídali, trenér Trpišovský poslal na trávník Lingra se Samkem. Vyloženou šanci si slávisté vytvořili až v 64. minutě, kdy po Bahově centru z pravé strany trefil hlavou tyč Sor, který tak nenavázal na dvě branky proti Linci.

Pražané dál potvrzovali, že se jim hra v přesilovce dlouhodobě nevede, pouze dvakrát trefili prostor mezi tyčemi. Tým s nejlepším útokem soutěže se neprosadil ani v závěru už po vypršení avizovaného čtyřminutového nastavení, kdy Holeš nejprve trefil břevno a po následném rohu zamířil vedle.

Trenérovi Slavie Trpišovskému tak nevyšel návrat do Liberce, odkud zamířil do Edenu. Jeho svěřenci se nedokázali vítězstvím naladit na čtvrteční odvetu osmifinále Evropské konferenční ligy proti Linci.

25. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 13. vlastní Olayinka. Rozhodčí: Hocek - Hájek, Hrabovský - Ondráš (video). ŽK: Mikula, Frýdek, Višinský - Olayinka, Schranz, Plavšič, Bah. ČK: 19. Štetina (Liberec). Diváci: 6123.
Liberec: Knobloch - Štetina, Plechatý (24. Fukala), Purzitidis - Koscelník, Gebre Selassie, Tiéhi, Mikula - Tupta (67. Havelka), Frýdek (67. Višinský) - Rondič (87. Rabušic). Trenér: Kozel.
Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Holeš, Plavšič - Hromada (61. Sor), Talovjerov (46. Samek) - Masopust (46. Lingr), Schranz (74. Madsen), Olayinka (61. Fila) - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články