Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 5:3Hokejisté Boleslavi a Plzně servírovali drama, radovali se Bruslaři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Eberle 1 : 0
27. Kantner 2 : 0
34. Thorell 2 : 1
50. Bulíř 2 : 2
53. Lang 2 : 3
56. Kelemen 3 : 3
57. Kantner 4 : 3
60. Kelemen 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve třetím zápase předkola play off extraligy Plzeň 5:3 a v úterý mohou slavit postup do čtvrtfinále. Hosté sice dokázali otočit vývoj utkání z 0:2 na 3:2, ale v poslední pětiminutovce třikrát inkasovali a v sérii hrané na tři výhry prohrávají 1:2. Dvěma góly se na výhře Bruslařů podíleli Matyáš Kantner a Miloš Kelemen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky. Zleva David Šťastný, autor druhého gólu Matyáš Kantner a Martin Ševc.

Článek

Oba týmy se dnes musely obejít bez potrestaných hráčů, domácím chyběl útočník Kousal, hostům Mertl.

Od počátku byl duel plný osobních soubojů a dohrávání. Domácí se dostali do vedení v sedmé minutě, kdy využil Kaňákova zaváhání před brankou Eberle a nadvakrát otevřel skóre. Vzápětí mohl přidat druhý gól Kelemen, Plzeňští ale měli štěstí a Pavlát po svém zaváhání podruhé neinkasoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Jan Eberle z Mladé Boleslavi slaví.

Hosté mohli vyrovnat pří následném Ševcově vyloučení, Krošelje ale překonat nedokázali. Ve 14. minutě se neprosadil ani Kodýtek, jenž se individuálně dostal až před slovinského brankáře, vyrovnat ale nedokázal.

Bruslaři poté nevyužili tři přesilové hry, ve 27. minutě ale své vedení zvýšili. Zblokovanou Šťastného střelu vrátil za Pavláta útočník Kantner, který přišel do Mladé Boleslavi v průběhu sezony právě z Plzně. Hosté ale ještě ve druhé třetině snížili, když využil zmatky v obranném pásmu Středočechů Thorell a překonal ležícího Krošelje.

Ve 39. minutě nebezpečně vystřelil Pýcha, jeho pokus však těsně minul levou tyčku plzeňské branky. Na začátku třetí části překonal Pavláta Šťastný, rozhodčí Šír ale gól neuznal pro Flynnovo postavení v brankovišti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Maris Bičevskis z Mladé Boleslavi (vlevo) a Filip Suchý z Plzně v souboji o kotouč.

Domácí následně nevyužili další dvě přesilovky a v 50. minutě v oslabení sami inkasovali. O vyrovnání se postaral Bulíř. A ze strany Plzně to nebylo vše. Sedm minut před koncem se trefil přesně pod horní tyč Lang a otočil vývoj zápasu ve prospěch hostů.

Mladá Boleslav ale dokázala na branky soupeře odpovědět. V 56. minutě vyrovnal Kelemen, jehož zblokovaná střela zapadla za záda Pavláta a o 63 sekund později se podruhé v zápase prosadil Kantner. Hosté se pokusili vyrovnat v power play, inkasovali však popáté.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 7. Eberle (O. Najman), 27. Kantner (Šťastný, Lintuniemi), 56. Kelemen (Fořt), 57. Kantner (Jánošík, Pláněk), 60. Kelemen - 36. G. Thorell (Blomstrand), 50. Bulíř (Čerešňák, Blomstrand), 53. M. Lang (Dzierkals, Budík). Rozhodčí: Šír, Lacina - Komárek, Hynek. Vyloučení: 3:5. Využití:0:1. Diváci: 2983. Stav série: 2:1.
Sestavy:
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - J. Stránský, Bičevskis, Grim - Šťastný, Kotala, Kantner - Eberle, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter. Trenér: Rulík.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Graňák, Hamšík, Budík, Kvasnička, Malák - Dzierkals, Kodýtek, M. Lang - Schleiss, Bulíř, F. Suchý - Dufek, G. Thorell, Blomstrand - Dvořák, F. Přikryl, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha.

Reklama

Související témata: