Hlavní obsah

K. Vary - Pardubice 2:3 PPDynamo postupuje, bojovnou Energii srazil Říčka. Ve čtvrtfinále čeká Motor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vondráček 1 : 0
15. Musil 1 : 1
16. Poulíček 1 : 2
20. Baránek 2 : 2
69. Říčka 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli ve třetím utkání předkola play off v Chomutově nad domácími Karlovými Vary 3:2 v prodloužení, ovládli sérii 3:0 na zápasy a ve čtvrtfinále je čeká od pondělka souboj s Českými Budějovicemi. V čase 68:06 rozhodl kanonýr Robert Říčka. Dynamo tak vyřadilo Energii ve stejné fázi sezony jako loni, kdy vyhrálo 3:1 na utkání.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Veliký závar před brankou Karlových Varů gólem neskončil

Článek

Všechny čtyři branky v základní hrací době padly v první třetině. Energii v jejím dočasném působišti v Chomutově dostal do vedení ve třetí minutě kapitán Tomáš Vondráček, o obrat se postarali Adam Musil v přesilovce a hostující kapitán Patrik Poulíček. V čase 19:41 vyrovnal v početní výhodě Ondřej Beránek. Energie končí v soutěži na 12. místě.

Pardubice nastoupily bez svého nejproduktivnějšího obránce Jana Košťálka, který musel opustil led hned v úvodu sobotního druhého utkání série.

Domácí Energie se ujala vedení ve třetí minutě, kdy po Beránkově střele z dorážky nadvakrát překonal Frodla Vondráček a poslal puk do již vychýlené branky. Sudí Hradil s Veselým po dlouhém zkoumání videa gól uznali. Odpovědět mohl Urban, na druhé straně pálil nebezpečně opět Vondráček a Dynamo se ubránilo i při Zdráhalově akci. Ve 13. minutě neprostřelil v šanci Frodla mezi betony Kohout.

Východočeši vyrovnali v 15. minutě v přesilové hře při Plutnarově trestu, kdy se prosadil z otočky Musil. Hned za 23 sekund se hosté radovali znovu. Po Hrádkově střele od modré čáry doklepl Lukešem vyražený puk do odkryté branky Poulíček. Energie srovnala krok 19 sekund před první pauzou, kdy se při Petgraveově pobytu na trestné lavici trefil z pravého kruhu Beránek.

Ve druhém dějství se hrálo dlouho bez velkých šancí. Dynamo se ubránilo při Paulovičově vyloučení. Ve 32. minutě se po Vondráčkově pokusu nestihl dostat k dorážce lépe Beránek. Frodl si poradil i se střelami Černocha a Hladonika. Další početní výhodu Energie při Kousalově trestu zkrátil po 42 sekundách Hladonikův faul a při přesilovce Dynama pálil nebezpečně Camara, ale jeho pokus zblokoval stínící spoluhráč Paulovič.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z gólu.

Do třetí třetiny vstoupili náporem hosté, ale Zdráhal neměl přesnou mušku a se střelami Říčky a Mikuše si poradil Lukeš. Potom se tlačila zase za vedoucí brankou Energie, Dynamo se však úspěšně bránilo. Ve 49. minutě se po přečíslení nedostal k zakončení Pulpán. Na druhé straně necelých šest minut před koncem třetí dvacetiminutovky minul Camara a potom si Lukeš poradil s Ciencialovou střelou.

Prodloužení neodvrátil pokus karlovarského Fleka, Nedbalova střela na druhé straně ani teč domácího Kohouta. V nastavení měli větší šanci hosté, ale Lukeš nedovolil skórovat Ciencialovi a kryl i Zdráhalovu ránu. V 69. minutě už však z pozice mezi kruhy zamířil Říčka přesně a pečetil postup Dynama.

Předkolo play off hokejové extraligy v Chomutově - 3. zápas:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 2:3 v prodl. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Vondráček (O. Beránek), 20. O. Beránek (Flek, T. Havlín) - 15. A. Musil (Camara, Matýs), 16. Poulíček (Hrádek, J. Kolář), 69. Říčka (Poulíček). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Lederer, Ganger. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 2035. Konečný stav série: 0:3.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, Dlapa, Weinhold - Flek, Hladonik T. Rachůnek - Vondráček, Kulich, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, T. Mikúš, Jiskra. Trenér: Pešout.
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Petgrave, Vála, Hrádek, J. Kolář, Nedbal - A. Musil, R. Kousal, Camara - Cienciala, Poulíček, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer - Matýs, T. Urban, Paulovič. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: