Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 0:0Plzeň po čtyřech kolech v lize nevyhrála, Slavii ale utekla o další bod

Fotbalisté Plzně ve 26. kole první ligy jen remizovali v Jablonci bez branek. Hosté měli více šancí, střídající Tomáš Chorý trefil v 60. minut tyč. Viktoria v nejvyšší soutěži po čtyřech zápasech nevyhrála a vede neúplnou tabulku o čtyři body před Slavií, která má k dobru nedělní utkání proti Českým Budějovicím. Jablonec 12. nerozhodným výsledkem potvrdil pozici remízového "krále" ligové sezony a patří mu 12. místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva David Houska z Jablonce a Jan Sýkora z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy před zápasem symbolicky nastoupily v barvách státní vlajky Ukrajiny, která čelí ruské invazi. Zatímco Jablonečtí navlékli žlutá trika, Plzeňští vyběhli v modrém. Severočechům se nakonec uzdravilo několik hráčů a jejich trenér Rada tak nemusel se sestavou až tolik improvizovat. Za Viktorii při absenci krajních beků poprvé naskočil brazilský obránce Santos.

Souboj jablonecké nejhorší ofenzivy v soutěži s plzeňskou nejlepší obranou byl v úvodním dějství vyrovnaný. Západočeši začali aktivněji, ale první velkou šanci měl v 11. minutě Jablonec. Na centr si naběhl Zelený a jeho hlavičku k tyči vyrazil brankář Staněk. Na opačné straně pálil v dobré pozici Bucha, hrající 100. ligový zápas, ale jeho ránu zablokovala obrana.

Na těžkém terénu se oba týmy obtížně dostávaly do vyložených šancí. Ještě v první půli se zranil jablonecký stoper Martinec a ve středu obrany ho nahradil Štěpánek. V úvodní minutě nastavení prvního poločasu měl po rychlém brejku a Beauguelově přiťuknutí dosud největší šanci Bucha, ale v úniku jen trefil gólmana Hanuše, jenž doléčil zranění z předchozího kola v Českých Budějovicích, kde musel střídat.

I po přestávce na hřišti zpočátku převládal boj. Plzeňský trenér Bílek v 58. minutě stáhl ze hry Sýkoru a poslal na trávník druhého útočníka Chorého. Ten se hned po dvou minutách dostal po Beauguelově přiťuknutí z úhlu do velké šance a domácí gólman Hanuš balon lehce tečoval na tyč.

Za chvíli napálil odražený míč zpoza vápna Beauguel, ale těsně přestřelil a 13. gól v ligovém ročníku nedal. Na opačné straně mířil o brejku nad Černák. Plzeň se postupně stále více tlačila dopředu a získávala značnou převahu.

Viktoria mohla rozhodnout v 83. minutě, kdy těsně za vápnem napřáhl Santos a radost z premiérového gólu za Plzeň mu pokazil brankář Hanuš vynikajícím zákrokem u tyče. Jablonec částečně napravil podzimní debakl 0:5 na západě Čech a s dnešním soupeřem potřetí z posledních čtyř ligových duelů bodoval.

26. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Machálek - Paták, Antoníček - Ondráš (video). ŽK: Silný, Pleštil - Trusa. Diváci: 2175.
Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec (37. Štěpánek), Kubista, Zelený - Hübschman - Kratochvíl (77. Pleštil), Považanec, Houska, Černák (76. Nykrín) - Silný. Trenér: Rada.
Plzeň: Staněk - Řezník, Kaša, Hejda, Santos (85. Pernica) - Bucha, Kalvach - Kopic (69. Trusa), Sýkora (58. Chorý), Mosquera - Beauguel. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice