Hlavní obsah

Teplice - Hr. Králové 1:2Votroci vyloupili Stínadla, výhru trefil chvíli před koncem Král

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Ledecký 1 : 0
9. Rada (penalta) 1 : 1
76. Král 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic se v nejvyšší soutěži trápí, když v nedělním utkání 26. kola podlehly Hradci Králové 1:2 a prohrály potřetí za sebou. Naopak Hradec podruhé po sobě vyhrál. Votrokům vystřelil výhru v 76. minutě Král.

Foto: Jan Štastný, ČTK

Zleva Jakub Rada z Hradce Králové a Tomáš Vondrášek z Teplic.

Článek

Hradeckým fotbalistům se proti Teplicím tradičně daří. Z posledních 11 zápasů s nimi prohráli jen jeden a na podzim je ve svém mladoboleslavském exilu zdolali 3:0, což je jejich nejvyšší výhra v tomto ročníku.

Tentokrát pro ně ale zápas začal smolně. V šesté minutě zasáhla teplická průniková přihrávka Královu ruku ještě daleko před brankou, ale rozhodčí Batík to ocenil žlutou kartou i přímým kopem. Ten rozehrál Fortelný načechraným centrem a Ledecký, hrající 50. ligový zápas, hlavičkoval do sítě.

Domácí se však z vedení radovali jen pět minut. Tomáš Kučera v šestnáctce nohou nešťastně zasáhl Rybičku a sudí po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. Nejlepší střelec Východočechů Rada ji proměnil ve svůj devátý ligový gól v této sezoně.

Foto: Jan Štastný, ČTK

David Ledecký z Teplic (druhý zprava) dává gól.

Marečkova střela pak zasvištěla těsně nad hradeckým břevnem, ale to bylo ze strany domácích na dlouhé minuty všechno. Hradečtí s trojicí útočníků napadali teplickou rozehrávku hned v zárodku a nepouštěli domácí na dostřel své branky.

Pod tlakem chyboval i zkušený teplický gólman Grigar, "malou domů" řešil před dotírajícím Vlkanovou nepovedenou kličkou a mohl být rád, že neinkasoval podruhé. Domácí ofenziva ještě víc ztratila na síle, když už ve 32. minutě pro zranění odstoupil její nejproduktivnější hráč Fortelný.

Foto: Jan Štastný, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar inkasuje gól z penalty od Jakuba Rady.

Hradecká útočná aktivita pokračovala i po změně stran a v 54. minutě se musel Grigar hodně natáhnout, aby Kubalovu hlavičku vytlačil nad břevno. Čtvrt hodiny před koncem ale teplický brankář zaspal na čáře při Kubalově přímém kopu a Král ho hlavou snadno překonal.

Teplická snaha o vyrovnání působila hodně křečovitě a nepomohlo ani opakované střídání. Blízko k bodu byli domácí až dvě minuty před koncem. Po rohovém kopu a zmatcích v hradecké obraně trefil Král při snaze odvrátit míč břevno vlastní branky. Na výsledku už nic nezměnilo ani šestiminutové nastavení.

Teplice po nadějném startu do jara vytěžily z posledních čtyř zápasů jen jeden bod a zůstávají na první barážové pozici. "Votroci" venku v nejvyšší soutěži naplno bodovali po šesti utkáních.

26. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - FC Hradec Králové 1:2 (1:1)
Branky: 6. Ledecký - 11. Rada z pen., 76. Král. Rozhodčí: Batík - Mokrusch, Pochylý - Kocourek (video). ŽK: Tijani, T. Kučera - Král, Kubala. Diváci: 2471.
Teplice: Grigar - Knapík (46. Hyčka), Tijani, T. Kučera - Prošek (77. Kodad), Mareček (77. Žitný), Trubač, Vondrášek - Fortelný (32. Jukl) - Žák, Ledecký (61. Sejk). Trenér: Jarošík.
Hradec: Fendrich - Klíma, Král, Leibl - Mejdr, Kodeš, Rada (73. Soukeník), Harazim - Kubala (86. J. Kučera), Rybička (64. Vašulín), Vlkanova. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: