Hlavní obsah

Budějovice - Pardubice 3:1Stav série 1:0Jihočeši se do play off vrátili výhrou, přemohli Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Gulaš 1 : 0
21. Abdul 2 : 0
23. Mikuš 2 : 1
54. Novotný 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic porazili v úvodním utkání čtvrtfinále play off extraligy Pardubice 3:1. Čtvrtý tým základní části vedl na začátku druhé třetiny 2:0 díky gólům Milana Gulaše a Jindřicha Abdula, pak sice snížil Juraj Mikuš, ale poslední slovo měl ve třetí třetině Jiří Novotný. Druhé utkání je na programu v úterý od 19 hodin opět na jihu Čech.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Daniel Voženílek, Lukáš Pech a autor prvního gólu Budějovic Milan Gulaš.

Článek

Českobudějovičtí vstoupili do první extraligové série po deseti letech lépe než soupeř, na jehož úkor se v dlouhodobé fázi dostali přímo do čtvrtfinále. Piskáček ještě svou příležitost ve čtvrté minutě neproměnil, na druhé straně nebyl úspěšný při pardubické přesilovce ani Kousal.

V osmé minutě už vyprodané hlediště vybuchlo nadšením. Na trestné lavici pykal Cienciala, domácí kapitán Gulaš sice místo avizované rány z první ještě chvilku zamíchal s kotoučem, ale pak trefil přesně. Domácí mohli zvýšit v přesilovce po faulu Pauloviče. Sami se pak museli bránit v oslabení, když se provinili Vondrka a Gulaš, ale stav se nezměnil.

Už po 49 sekundách druhé části přidali Jihočeši druhý gól. A hosté jim k tomu vydatně pomohli. Piskáček poslal podél hrazení kotouč do útočného pásma, odkud ho chtěl rychle uklidit do bezpečí Zdráhal, jenže místo toho nahrál přímo Abdulovi, jenž tváří v tvář Frodlovi zavěsil nad jeho rameno pod horní tyčku.

Pardubičtí se však rychle vrátili na dostřel. Uběhlo jen 88 sekund, Paulovič vyhrál buly pro Mikuše a jeho pokus zápěstím od modré čáry skončil trochu překvapivě za Hrachovinovými zády. Brzy nato mohl vyrovnat Anděl, na Hrachovinu však nevyzrál.

V polovině základní doby se provinil Abdul a přesilovka ještě umocnila aktivitu Dynama. Domácí ale těžké chvilky přestáli bez úhony a v místy hodně rozkouskované hře si přenesli těsný náskok i do třetího dějství.

Foto: Václav Pancer, ČTK

V souboji brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a David Cienciala z Pardubic.

V jeho úvodu měli k dispozici ještě takřka celé dvě minuty přesilovku po Musilově faulu a chybělo málo, aby poslali hostujícího útočníka předčasně zpět do hry. Vráblík však zazvonil pouze na tyčku. Na konci 51. minuty nevyužil Valský svého sóla na Frodla, ale v 54. minutě přispěchal s nápravou. Při přečíslení dvou na osamoceného Košťálka, který se snažil vykrýt co nejvíce prostoru vleže, to Valský zkusil vzduchem na najíždějícího Novotného a ten byl úspěšný - 3:1.

Východočechy mohl dostat zpátky na jednobrankový rozdíl Mikuš, jenže z dobré pozice minul. Hosté v závěru sáhli k dlouhé hře bez gólmana, ale ani to už jim nepomohlo.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Gulaš (Šenkeřík, Pech), 21. Abdul, 54. J. Novotný (Valský, D. Voženílek) - 23. J. Mikuš (Paulovič). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Hrachovina - Percy, Piskáček, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Štich - Ondráček, Pech, Abdul - Valský, J. Novotný, D. Voženílek - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Gulaš, Holec, Vondrka. Trenér: Modrý.
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář - A. Musil, R. Kousal, Camara - Cienciala, Poulíček, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer - Blümel, Paulovič, Matýs. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: