Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 1:2Stav série 0:3Vítkovice potřetí neuspěly, derby opět těsně vyhrál Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Hrňa 0 : 1
35. Bernovský 1 : 1
45. Musil 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince těsně zvítězili v třetím čtvrtfinálovém utkání play off extraligy ve Vítkovicích 2:1 a už ve čtvrtek mohou rozhodnout o svém postupu mezi poslední čtyřku. Vítězství obhájců titulu zařídil ve 45. minutě David Musil. Čtvrté utkání se bude za stavu 0:3 na zápasy hrát v Ostravě ve čtvrtek od 17:00 a domácí pro pokračování série nutně musí zvítězit.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Patrik Koch z Vítkovic a Michal Kovařčík z Třince.

Článek

Zaplněnou halou se hráči nenechali strhnout a první část třetího utkání přinesla spíše taktickou bitvu. Třinec v úvodu promarnil dvě přesilové hry, aby v závěru dvacetiminutovky přestál i závar před vlastní brankou a šanci Fridricha. Vzápětí měl velkou možnost rovněž hostující Dravecký, ale po nájezdu v přečíslení Stezku nepřekonal.

Poněkud opatrnější ráz zápasu s důrazem na defenzivu se přenesl i do druhé části a vyústil v takřka půlhodinové čekání na první gól. Výhodu vedoucí branky nakonec ve 29. minutě získali Třinečtí, když Hrňa z brankoviště propasíroval za Stezkova záda přihrávku Chmielewského od zadního mantinelu. Oceláři také v třetím duelu série vstřelili první gól.

Domácí ale byli schopni reagovat. Už Flick měl na holi vyrovnání, ale Kacetla neprostřelil. Povedlo se to až Bernovskému během zkrácené přesilovky pět na čtyři, když se po sérii rychlých přihrávek z první opřel do puku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují v utkání s Vítkovicemi.

V nástupu do třetí části vrátil náskok hostům Musil, který po Kovařčíkově průniku a ráně do tyčky doklepl z brankoviště puk do síťky.

Zápas před necelými osmi tisíci diváky mohl poslat do prodloužení Kovář, ale jeho střela šla v 50. minutě jen do tyče. Blíž pak k vyrovnání už Vítkovičtí nebyli ani v závěrečné power play. I třetí čtvrtfinálový zápas tak přinesl jen tři góly a znovu v něm byli úspěšnější úřadující šampioni, kteří už ve čtvrtek mohou v nejkratším možném čase rozhodnout o postupu do semifinále.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Miloš Roman z Třince a Lukáš Kovář z Vítkovic.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Bernovský (J. Hruška, Lakatoš) - 29. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 45. D. Musil (M. Kovařčík, O. Kovařčík). Rozhodčí: Šindel, Veselý - Kis, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 7435. Stav série: 0:3.
Vítkovice: Stezka - Solovjov, Pedan, J. Stehlík, Plášil, Koch, L. Kovář - Bernovský, J. Hruška, L. Krenželok - Lakatoš, Lindberg, Fridrich - M. Kalus, Flick, R. Bondra - Illéš, Bitten, Dej. Trenér: Holaň.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Chmielewski, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín