Hlavní obsah

Wales - Česko 1:1Remíza. Loučil se Šilhavý ve Walesu?

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Souček 0 : 1
34. Colwill 1 : 1
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Náladu si spravili jen napůl. Pět dnů po vyřazení z baráže o postup na mistrovství světa remizovali čeští fotbaloví reprezentanti 1:1 v přípravě ve Walesu. Na stadionu v Cardiffu se nejprve trefil Souček, domácí ale bleskově odpověděli Colwillem. Možná šlo o poslední zápas trenéra Jaroslava Šilhavého na lavičce národního týmu. V pondělí v Cardiffu uvedl, že ho čeká v nadcházejících dnech schůzka s vedením FAČR, kde se rozhodne o jeho budoucnosti.

Nebylo lehké dostat hráče po baráži na správnou vlnu, ale zvládli to, hodnotí Jaroslav ŠilhavýVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Cardiff (od našeho zpravodaje) - Ve svých svěřencích se po švédském zklamání snažil probudit motivaci pro nedůležitý duel ve Walesu. Podle očekávání dal šanci méně vytíženým hráčům, základní sestava doznala oproti Švédsku pěti změn. Objevili se v ní brankář Staněk, obránci Petrášek a Zelený, záložníci Lingr s Peškem. Debut si pak po přestávce odbyl útočník Jurečka.

Češi začali solidně, Kuchta nebezpečně hlavičkoval. Brankář Hennessey, pro kterého byl úterní duel jubilejní stý v reprezentaci, jeho pokus lapil. Proti ráně Součka z 32. minuty byl ale spoluhráč útočníka Vydry z Burnley bezmocný. Jenže vedení hosté udrželi sotva dvě minuty, po rychlé akci srovnal Colwill. Vzápětí Vaulks nastřelil tyč.

Foto: Sofascore.com

Statistiky z utkání Wales-Česko.

Do branky musel Vaclík

Do druhé půle šel mimo plán mezi tyče čerstvý třiatřicátník Vaclík, který nahradil zraněného Staňka. Plzeňská jednička přišla k úhoně po střetu s Matondem, který jej zasáhl nohou do hlavy. Jeho start v nedělním ligovém šlágru se Slavií je s otazníkem. To záložník červenobílých Masopust má téměř jistotu, po přestávce bez pomoci nedokázal opustit trávník.

Wales, který až na Hennesseyho nastoupil oproti čtvrteční vítězné baráži s Rakušany kompletně v novém složení, hostům zkraje druhé půle zatápěl. Vaclík se musel pořádně otáčet. Vrátit vedení pak mohl Čechům Souček, v dobré pozici ale vystřelil jen slabě.

Na závěrečnou desetiminutovku vyběhl na hřiště hvězdný Bale, diváci autora obou gólů Rakousku přivítali potleskem vestoje. Ale ani velšský klenot už na výsledku nic nezměnil. A Češi tak v samostatné historii porazili Wales pouze jednou, a to před dlouhými 16 lety.

Přípravné fotbalové utkání v Cardiffu
Wales - Česko 1:1 (1:1)
Branky: 34. Colwill - 32. Souček. Rozhodčí: Tierney - Cook, Betts (všichni Angl.). Bez karet.
Wales: Hennessey (60. A. Davies) - Gunter (60. Rodon), Mepham, Cabango - Thomas, Vaulks (60. Ampadu), Colwill (81. Bale), Morrell, Norrington-Davies - Johnson (81. Harris), Matondo (71. J. Williams). Trenér: Page.
ČR: Staněk (46. Vaclík) - Zima, Petrášek, Brabec - Masopust (63. Jankto), Souček, Sadílek (63. Barák), Zelený - Lingr (81. Hložek), Pešek (46. Sýkora) - Kuchta (46. Jurečka). Trenér: Šilhavý.
Výsledky dalších přípravných zápasů najdete zde >>>

Reklama

Související témata: