Hlavní obsah

Sparta - Ostrava 2:1Sparta zdolala po obratu Ostravu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Svozil 0 : 1
16. Hložek 1 : 1
41. Wiesner 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty zdolali po obratu ve 27. kole první ligy Ostravu 2:1. Pražané po třetí ligové výhře za sebou ztrácí v neúplné tabulce čtyři body na vedoucí Plzeň a tři body na druhou Slavii, oba celky navíc v neděli čeká vzájemný souboj. Baník vedl na Letné po gólu Jaroslava Svozila, ale ještě v úvodním dějství obrátili stav Adam Hložek a Tomáš Wiesner.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radost hráčů Sparty Praha po vyrovnávacím gólu proti Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Sparťané nepodlehli Slezanům v nejvyšší soutěži v desátém duelu po sobě. Doma v lize je od srpna 2014 porazili poosmé v řadě. Ostrava nezvítězila čtyři kola za sebou a venku v lize nebodovala po 10 zápasech a poprvé od loňského srpna. Týmy se znovu utkají v nadstavbové skupině o titul.

Sparta začala aktivně, jenže to byli hosté, kteří v osmé minutě skórovali. Fleišman odcentroval od rohového praporku, Svozil přeskočil Höjera a hlavou nedal Hečovi šanci. Ostravský stoper zaznamenal první ligový gól od prosince 2020.

Domácí se snažili o rychlou odpověď ve vynikající atmosféře, kterou vytvořilo 15.205 diváků. Hložkovu střelu tečoval Fleišman na tyč a do stejného místa se trefil z dorážky i Čvančara.

V 16. minutě už Letenští srovnali. Čvančara hlavičkoval do břevna, ale pohotový Hložek se z bezprostřední blízkosti nemýlil a radoval se ze sedmé branky v sezoně nejvyšší soutěže.

Tempo hry poté trochu opadlo, Baník si však ve 33. minutě mohl vzít vedení zpátky. Do Kuzmanovičova centru se z první opřel Almási, ale Heča s 13 zásahy nejlepšího ligového střelce ročníku vychytal.

V závěru úvodního dějství Pražané opět přidali na intenzitě a odměnou jim byl druhý gól. Höjerovu dalekonosnou střelu zblokoval jeden z hostujících hráčů na roh, z něhož Sparta dokonala obrat. Gólman Baníku Laštůvka vyběhl, kvůli chumlu hráčů ale na balon nedosáhl, a Wiesner po Dočkalově centru zamířil přesně do opuštěné branky. Krajní bek se zapsal mezi střelce podruhé v tomto ligovém ročníku.

Po změně stran se už skóre nezměnilo, přestože si sparťané vytvořili značné množství šancí. Naopak Baník ve druhém dějství Heču vůbec neohrozil.

V úvodu druhé půle Pešek přehodil Laštůvku, ale míč skončil nad brankou. Höjerovu střílenou přihrávku z úhlu si Svozil málem srazil do vlastní sítě. Další přihrávka dánského obránce propadla ve vápně až k Hložkovi, který si ještě vylepšil střeleckou pozici, jenže Fleišman na brankové čáře jeho přízemní pokus vykopl. Z úhlu se neprosadil ani Čvančara. Střídající Pulkrab zase před brankou nedosáhl na Dočkalův pas a s Hanckovou ranou po zemi si poradil Laštůvka.

Sparta pod trenérem Vrbou doma v lize v 22 utkáních neprohrála (z toho 20 vítězství) a v této sezoně tam získala 38 z celkových 60 bodů.

27. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Baník Ostrava 2:1 (2:1)
Branky: 16. Hložek, 41. Wiesner - 8. Svozil. Rozhodčí: T. Klíma - Nádvorník, Antoníček - Ondráš (video). ŽK: Hancko, Vitík - Ndefe, Kuzmanovič, Svozil, Kaloč. Diváci: 15.205.
Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Pešek (63. Haraslín), Sáček (89. Pavelka), Ladislav Krejčí II, Dočkal (90. Karabec), Hložek - Čvančara (72. Pulkrab). Trenér: Vrba.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Buchta (75. J. Klíma), Kaloč (90.+2 Boula), Kuzmanovič, Tetour, Koncevoj (70. Ekpai) - Almási. Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: