Hlavní obsah

Hr. Králové - Ml. Boleslav 2:2Hradec neprohrál čtvrté kolo za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Vlkanova 1 : 0
20. Douděra 1 : 1
61. Kubala 2 : 1
81. Šimek 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové remizovali ve 27. prvoligovém kole s Mladou Boleslaví 2:2, přestože dvakrát vedli. "Votroci" prodloužili sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na čtyři zápasy a upevnili si šestou příčku. V souboji dvou týmů, které jsou na mladoboleslavském stadionu doma, Východočeši dvakrát vedli zásluhou Adama Vlkanovy a Filipa Kubaly. Vyrovnávací branky vstřelili David Douděra a David Šimek. Mladá Boleslav na jaře vyhrála jediné z osmi kol a zůstala desátá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost hráčů Hradce Králové po vedoucí brance.

Článek
Fotogalerie

Hradecký trenér Koubek nedávno prohlásil, že o účast ve skupině o titul příliš nestojí a raději by hrál o milionovou prémii za sedmé místo. Z tohoto pohledu mu jeho svěřenci radost neudělali, protože svůj náskok na šesté příčce zvýšili na dva body. Hradečtí udeřili hned z první akce. V sedmé minutě přilétl do šestnáctky Mejdrův centr a zcela volný Vlkanova, ač nejmenší hráč na hřišti, hlavičkoval do sítě. Pro kapitána Východočechů to byl šestý ligový gól v sezoně a první po zimní přestávce.

O vyrovnání se postaral ve 20. minutě Douděra, který na podzim proti Hradci rozhodl o výhře 3:2 a teď se vrátil do sestavy po odpykání trestu za osm žlutých karet. Hradecká obrana po rohovém kopu zazmatkovala, Douděra vystřelil z otočky z ostrého úhlu a míč s nešťastnou tečí Novotného přelétl přes brankáře Vízka, který se objevil poprvé v jarní ligové části sezony v základní sestavě. Třiadvacetiletý Douděra se v nejvyšší soutěži trefil ve třetím zápase po sobě, do něhož nastoupil, a celkem popáté v sezoně.

Středočeši převzali iniciativu a hlavně Matějovský s Ewertonem hodně zaměstnávali soupeřovu obranu. Záložník Hlavatý však dostal za nafilmovaný pád čtvrtou žlutou kartu a v příštím kole bude chybět.

Po změně stran Mladá Boleslav ještě zvýšila tlak a Východočeši spoléhali jen na brejky. V 61. minutě jim tato taktika stoprocentně vyšla. Kodeš poslal dlouhý centr za hodně vysunutou obranu, za ní si naběhl Kubala a chladnokrevně zakončil. Mezi střelce se zapsal ve třetím z posledních čtyř kol a dohromady počtvrté v ligovém ročníku. Kodeš si pak zápas pokazil 12. žlutou kartou.

Devět minut před koncem se až na hrot vysunul mladoboleslavský obránce Šimek a Skalákovu přihrávku proměnil ve vyrovnávací gól. Hradec mohl dokonce prohrát, ale zachránil ho Vízek, který vytlačil nad břevno Dancákovu střelu.

M. Boleslav posledních osm ligových zápasů s Hradcem neprohrála, hned sedm z 12 vzájemných duelů v nejvyšší soutěži skončilo remízou.

27. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 7. Vlkanova, 61. Kubala - 20. Douděra, 81. Šimek. Rozhodčí: Machálek - Vodrážka, Hrabovský - Bajer (video). ŽK: Čech, Kodeš - Douděra, Hlavatý, Šimek, Sladký. Diváci: 836.
Hradec: Vízek - Čech, Král, Leibl - Mejdr, Kodeš, Rada (66. Soukeník), Novotný - Rybička (72. Vašulín), Kubala (89. Kučera), Vlkanova. Trenér: Koubek.
Ml. Boleslav: Šeda - Sladký, Šimek, Suchý, Preisler (82. Pech) - Matějovský, Dancák - Douděra (82. Stránský), Hlavatý (64. Mužík), Ewerton - Ladra (70. Skalák). Trenér: Hoftych.

Reklama