Hlavní obsah

Karviná - Bohemians 1:1Trenérská premiéra Veselého dopadla nerozhodně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Šehić 1 : 0
69. Květ 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians v premiéře pod novým trenérem Jaroslavem Veselým remizovali ve 27. kole první ligy na hřišti poslední Karviné 1:1. Domácí sice vedli po prvním poločase díky brance obránce Eldara Šehiče, ale v 70. minutě odpověděl záložník Roman Květ.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karvinský Eldar Šehič se raduje z vedoucí branky.

Článek
Fotogalerie

Pražané nevyhráli šesté kolo za sebou a jsou na první barážové pozici, třinácté Teplice však mají stejný počet bodů. Pro Veselého, který se v reprezentační pauze posunul z role asistenta na místo Luďka Klusáčka, šlo o trenérský debut v nejvyšší soutěži. Slezané jako jediní v ligové sezoně doma ještě ve 14 zápasech nezvítězili a se sedmi body tam jsou nejhorším týmem soutěže. Svěřenci kouče Bohumila Páníka na předposlední Pardubice nadále ztrácí sedm bodů a za svým dnešním soupeřem zaostávají o 10 bodů.

Domácí povzbuzení výhrou na hřišti ostravského Baníku 3:1 v posledním ligovém utkání před reprezentanční pauzou sice proti Bohemians začali aktivně, měli převahu, ale gólovou příležitost si nevypracovali.

Ve 14. minutě se po Bartkově centru dostal do šance Vondra, ale Bajza si s jeho střelou poradil. Krátce po dalším rohu hostů opět střílel v šestnáctce Vondra, ale jeho pokus zblokoval Túlio. Největší možnost měl po Vaníčkově centru Květ, jeho hlavičku gólman Karviné vyrazil.

Ve 24. minutě se naopak radovali domácí. Túlio z pravé strany nacentroval na zadní tyč na nepokrytého Šehiče, který si hlavičkou připsal ve 21. zápase v české lize premiérovou branku. Ke konci prvního poločasu hlavičkoval ještě Kabouri, ale nezamířil přesně.

Po poločase se dostali do dobrých pozic v šestnáctce Zorvan a Mikuš, ale neměli přesnou mušku. V další nadějné situaci domácích netrefil balon Svoboda. V 69. minutě se dostal do šance Chramosta, ale neuspěl.

Vzápětí ale už "Klokani" vyrovnali. Květ si centr za obranu zpracoval pravou nohou a levačkou překonal Bajzu. V ligové sezoně se trefil podruhé. V 82. minutě mohl Karviné vrátit vedení střídající Papadopulos, ale z malého vápna minul. V závěru ještě po Zorvanově akci odvrátil míč střídající Beran.

27. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Branky: 24. Šehič - 70. Květ. Rozhodčí: Hocek - Paták, Podaný - Szikszay (video). ŽK: Jursa, Ndiaye - Chramosta. Diváci: 2056.
Karviná: Bajza - Mikuš (82. Látal), Buchta, Kobouri, Šehič - Túlio (83. Jursa), Ndiaye - Zorvan, Svoboda (64. Papadopulos), Bartošák (82. Sinjavskij) - Durosinmi (83. Chvěja). Trenér: Páník.
Bohemians: Valeš - Dostál (75. Köstl), Křapka, Vondra - Hašek, Květ, Mareček (75. Beran), Petrák, Bartek - Hronek (55. Chramosta), Vaníček (56. Keita, 90.+2 Koubek). Trenér: Veselý.

Reklama