Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 1:1Nelítostný boj. Na Lingrův gól odpověděl Chorý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Lingr 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně ve šlágru 27. kola první ligy remizovali doma se Slavií 1:1 a před rivalem udrželi o bod první místo v tabulce. Zápas, který řídili polští rozhodčí v čele s hlavním Pawlem Raczkowským, ve 48. minutě gólově otevřel hostující Ondřej Lingr. Čtvrt hodiny před koncem vyrovnal střídající Tomáš Chorý. Jeho spoluhráč Pavel Bucha byl v 85. minutě vyloučen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Plzně oslavuje gól na 1:1 během utkání se Slavií.

Článek

Viktoria neporazila pražského obhájce titulu v devátém soutěžním utkání po sobě, ale v nejvyšší soutěži protáhla svou sérii bez porážky na 14 duelů. Slavia v Plzni nevyhrála po předchozích třech soutěžních triumfech 1:0.

Plzeň nastoupila i s brankářem Staňkem a krajním bekem Havlem, kteří se zranili během reprezentační přestávky. Na levé straně domácí obrany nastoupil v lize podruhé za sebou Santos. Stejnou pozici ve slávistické sestavě zaujal Oscar.

V opatrném prvním poločase se do ojedinělého náznaku šance dostali v 17. minutě hosté, Sor ale v pokutovém území vysoko přestřelil. Za devět minut musel kvůli zranění odstoupit plzeňský stoper Kaša, kterého nahradil Pernica.

Promrzlí fanoušci žádnou atraktivní podívanou nesledovali. Slávisté se přes téměř 80procentní držení míče nedokázali prokousat pevnou domácí obranou.

Ta ale zaváhala hned po třech minutách druhé půle. Bah nacentroval do šestnáctky a Lingr prostřelil Staňka. Záložník Pražanů dal 13. ligový gól sezony a v čele tabulky střelců dotáhl vedoucího Almásiho z Ostravy.

Plzeňští začali také útočit a v 58. minutě poprvé vystřelili na branku soupeře. "Nůžky" Beauguela si však bez větších problémů pohlídal gólman Kolář.

Čtvrt hodiny před koncem už Západočeši srovnali, když si na Kalvachův centr naskočil Chorý a hlavičku poslal do horního růžku. Pro vytáhlého útočníka to byl šestý ligový zásah v ročníku. Plzeň proti Slavii skórovala teprve ve druhém z posledních osmi soutěžních zápasů.

Domácím cestu za možným obratem v 85. minutě zkomplikoval Bucha. Bývalý slávistický záložník tvrdě sestřelil Olayinku a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Vršovický tým se v závěru v přesilovce dostal do tlaku, ale Viktorii několikrát podržel jistý brankář Staněk. Plzeňští tak protáhli domácí šňůru bez ligové porážky na 22 duelů.

27. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 75. Chorý - 48. Lingr. Rozhodčí: Raczkowski - Siejka, Kupsik - Lasyk (video, všichni Pol.). ŽK: Sýkora, Kopic, Bucha - Lingr, Holeš. ČK: 85. Bucha. Diváci: 11.384.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša (26. Pernica), Hejda, Santos - Bucha, Kalvach - Kopic (61. Chorý), Sýkora, Mosquera - Beauguel (88. Holík). Trenér: Bílek.
Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Hovorka, Oscar (69. Plavšič) - Traoré (87. Hromada), Holeš - Lingr (72. Schranz), Provod (87. Jurásek), Olayinka (87. Kačaraba) - Sor. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: