Hlavní obsah

Bohemians - Liberec 0:0Klokani již sedm kol po sobě nevyhráli

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali ve 28. kole první ligy doma s Libercem bez branek a v nejvyšší soutěži nezvítězili posedmé za sebou. Klokani získali bod i ve druhém utkání pod trenérem Jaroslavem Veselým a v neúplné tabulce se posunuli na 12. místo. Slovan nevyhrál tři kola po sobě, přesto poskočil na osmou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek z Bohemians 1905.

Článek

Poprvé od února nastoupil v ligovém utkání jednačtyřicetiletý kapitán Bohemians Jindřišek. Debut v nejvyšší české soutěži si v dresu Liberce odbyl belgický brankář Vliegen. Po opatrném úvodu zahrozil jako první ve 14. minutě Liberec. Gebre Selassie prodloužil hlavou centr na Purzitidise, který však na zadní tyči nezakončil ideálně.

O čtyři minuty později Květ po přiťuknutí s Bartkem pořádně protáhl Vliegena. Poté vystřelil pohotově z otočky Bartek a gólman Liberce vytěsnil míč na roh. O něco později Vliegen zastavil i střelu Fulneka. Už po půlhodině hry musel na straně domácích zraněného Bartka vystřídat Chramosta.

Na další šanci se čekalo až do 56. minuty. Jindřišek napřáhl z hranice vápna a trefil břevno. Zdálo se, že Vliegen balon lehce tečoval, ale k nevoli hráčů Bohemians se k tomu nepřiznal, a tak se roh nekopal. Až v 85. minutě zahrozil i Slovan, střídající Rabušic ale hlavičkou po rohu Valeše nepřekonal.

Vršovický celek doma v lize nevyhrál počtvrté za sebou, s Libercem však v Ďolíčku bodoval v šestém duelu po sobě. Severočeši venku v nejvyšší soutěži nezvítězili v posledních sedmi utkáních.

Fotbalová liga - 28. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Pečenka - Zelinka (video). ŽK: Dostál - Tupta, Štetina. Diváci: 3812.
Bohemians: Valeš - Dostál, Křapka, Vondra, Hašek - Mareček (88. Vaníček), Jindřišek - Fulnek (76. Koubek), Hronek (76. Beran), Květ - Bartek (31. Chramosta). Trenér: Veselý.
Liberec: Vliegen - Koscelník, Purzitidis, Štetina, Mikula - Gebre Selassie, Frýdek - Rondič, Tupta (58. Ghali), Matoušek (75. Rabušic) - Hilál. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: