Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:3Čvančara se dvěma trefami posunul na deset gólů, favorit se udržel ve hře o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Čvančara 0 : 1
58. Vitík 0 : 2
65. Čvančara 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty zvítězili v utkání 28. kola první ligy v Teplicích 3:0 a nadále se drží ve hře o titul. Pražané vstřelili všechny góly ve druhé půli. Ve 47. minutě se prosadil Tomáš Čvančara, 11 minut po něm zvýšil Martin Vitík a konečné skóre uzavřel po hodině hry svou desátou brankou v sezoně nejvyšší soutěže opět Čvančara.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Wiesner a Tomáš Čvančara ze Sparty se radují z gólu.

Článek

Sparťané vyhráli v lize počtvrté za sebou a z třetího místa tabulky se přiblížili na rozdíl jednoho bodu druhé Slavii, která má k dobru nedělní zápas s Pardubicemi. Na vedoucí Plzeň ztrácejí svěřenci trenéra Pavla Vrby tři body. Teplice nebodovaly ve čtvrtém z posledních pěti kol a zůstaly čtrnácté.

Sparťanský kouč Vrba udělal oproti poslednímu vítězství nad Ostravou jednu změnu v základní sestavě, zdravotně indisponovaného brankáře Heču nahradil Holec. Teplice se musely obejít bez záložníka Fortelného nebo útočníka Sejka, který před týdnem rozhodl o výhře v Liberci. Oba patří ke kmenovým hráčům Sparty a nemohli nastoupit po dohodě klubů.

Teplice začaly proti favoritovi nebojácně. V 10. minutě si zaběhl za obranu domácí Boljevič, branku ale minul. Sparta se zprvu proti aktivně napadajícímu soupeři těžko prosazovala a Severočeši byli dál nebezpeční. V 21. minutě si naskočil na Trubačův přímý kop Vondrášek a letenský tým zachránil od inkasování pohotovým zákrokem Holec.

Sparta si největší šanci v první půli připravila až v samotném závěru, kdy nepříjemnou Hložkovu střelu vytáhl Grigar jen před sebe a dorážející Čvančara přestřelil. Bývalému jabloneckému hráči byl následně odmáván ofsajd.

Letenský celek se dočkal vedoucí trefy hned po přestávce. Hložek utekl po levé straně Tijanimu, předložil míč nabíhajícímu Čvančarovi a ten ve 47. minutě i díky teči blokujícího Vondráška otevřel skóre.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický Vondrášek zastavuje sparťana Peška.

Teplice se snažily vyrovnat, ale Žákův technický pokus Holec zlikvidoval. V 58. minutě udeřila Sparta podruhé. Po Dočkalově rohovém kopu se prosadil hlavičkující Vitík. Devatenáctiletý obránce oslavil svůj druhý gól v lize.

Povedenou dvacetiminutovku Sparty završil po hodině hry opět Čvančara, který zužitkoval centr střídajícího Haraslína. Jednadvacetiletý útočník zaznamenal jubilejní 10. branku v této ligové sezoně.

Tepličtí se již k žádné větší šanci nedostali a naopak mohli pět minut před koncem inkasovat ještě jednou. Sudí Machálek nařídil po faulu v pokutovém území penaltu, tu však po konzultaci s videorozhodčím kvůli předchozímu ofsajdu Pulkraba odvolal. Sparta v lize porazila Teplice popáté za sebou a na Stínadlech v nejvyšší soutěži bodovala poosmé po sobě.

Fotbalová liga - 28. kolo:
FK Teplice - Sparta Praha 0:3 (0:0)
Branky: 47. a 65. Čvančara, 58. Vitík. Rozhodčí: Machálek - Paták, Vodrážka - Ondráš (video). ŽK: Tijani - Höjer. Diváci: 10 063.
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Mareček (68. Sunzu), Knapík, Boljevič (51. Prošek) - Žitný (51. Kodad), Trubač - Žák (79. Ledecký). Trenér: Jarošík.
Sparta: Holec - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Pešek (64. Haraslín), Sáček (86. Pavelka), Ladislav Krejčí II, Dočkal (73. Karabec), Hložek (86. Ladislav Krejčí I) - Čvančara (73. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Reklama