Hlavní obsah

Ostrava - Hr. Králové 0:0Baník vypotil jen bod a nevyhrál páté kolo za sebou

Fotbalisté páté Ostravy remizovali v 28. kole první ligy doma s Hradcem Králové bez branek. Baník nezvítězil v nejvyšší soutěži popáté za sebou. Naopak nováček ligy Hradec ve stejném počtu utkání neprohrál a dvě kola před koncem základní části stále drží šesté místo, které jako poslední zaručuje účast v nadstavbové skupině o titul.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Arťom Koncevoj z Ostravy, Michal Leibl z Hradce Králové.

Článek

Ostrava po čtyřech zápasech bez výhry přišla o formu a v prvním poločase utkání s Votroky to bylo vidět. Hlavně v první půlhodině zápas nabídl minimum vzruchu. Východočeši si počínali dokonce aktivněji než soupeř, ale i jejich úsilí obvykle skončilo na hranici velkého vápna.

Baníku to směrem dopředu nešlo ale vůbec. První ohrožení Vízkovy branky zaznamenal až ve 33. minutě jeden ze tří nejlepších střelců ligy Almási, který po Buchtově centru hlavičkoval těsně vedle tyče. Nepohodu Ostravy pak dokumentoval i Buchta, jenž nadějnou situace špatně řešil přihrávkou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Adam Vlkanova z Hradce Králové, Gigli Ndefe z Ostravy.

Velké trápení Slezanů pokračovalo i po změně stran. Jenže ani Hradec jejich statický výkon nedokázal využít. Když se už Vlkanova probil do zajímavého zakončení, vysoko přestřelil. A tak nejvíce divákům zatrnulo v 71. minutě, když se střídající Vašulín dostal do vápna a jeho rána se zavlnila na vnější síti. To už hrál Baník bez stopera Svozila, který se zranil při souboji s Kubalou a byl odnesen na nosítkách rovnou do kabiny.

Slezany neprobudila ani střídání. Nezáživný duel s naprostým minimem zajímavých okamžiků mohla rozhodnout ještě poslední minuta nastavení, ale Kuzmanovičovu střelu před brankou zablokoval hostující bek.

Ostrava doma v samostatné nejvyšší soutěži s Votroky ve 14 duelech neprohrála. Hradec venku v lize bodoval počtvrté za sebou.

Fotbalová liga - 28. kolo:
Baník Ostrava - FC Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Radina - Podaný, Černoevič - Proske (video). ŽK: Svozil, Lischka (oba Ostrava). Diváci: 5441.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil (68. Chlumecký), Lischka, Fleišman - Buchta (75. Falta), Tetour, Kaloč, Kuzmanovič, Koncevoj (61. Jaroň) - Almási (75. Jiří Klíma). Trenér: Galásek.
Hradec: Vízek - Jakub Klíma, Král, Leibl - Mejdr, Kučera, Rada (85. Soukeník), Novotný - Rybička (59. Vašulín), Kubala (90. Dvořák), Vlkanova. Trenér: Koubek.

Reklama