Hlavní obsah

Kladno - Jihlava 6:4Stav série 1:0Desetigólová přestřelka! Úvod baráže ovládlo Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kubík 1 : 0
27. Havránek 1 : 1
30. Hlava 2 : 1
31. Helt 2 : 2
33. Skořepa 2 : 3
40. Filip 3 : 3
46. Baránek 4 : 3
51. Havránek 4 : 4
55. Kubík 5 : 4
58. Hlava 6 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Barážová bitva o extraligové bytí odstartovala v neděli pořádným dramatem plným zvratů! A vedení v sérii hrané na čtyři vítězství se ujali hokejisté Kladna, kteří v přetahované s Jihlavou nakonec ve svém chomutovském azylu slavili vítězství 6:4. Druhý duel je na programu v pondělí od 18:00 opět v Chomutově. Vítězný gól Rytířů, kteří hráli soutěžní zápas po 40 dnech, vstřelil v přesilovce v 55. minutě za stavu 4:4 útočník Adam Kubík. Právě Kubík a Nicolas Hlava dovedli Kladno k výhře shodně dvěma góly a nahrávkou, stejnou bilanci měl na straně hostů Tomáš Havránek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Marek Baránek se raduje ze čtvrtého gólu Kladna

Článek
Fotogalerie

Úvodní šance zápasu měli domácí Beran a Babka, brankář Žukov byl však připravený. Na druhé straně se nenechal zahanbit ani Bow, když se k nebezpečné dorážce dostal Skořepa. V šesté minutě šli domácí do vedení, když Plekanec parádní nahrávkou našel Kubíka a ten nezaváhal. Ze samostatného úniku pak neuspěl Zikmund a domácí šli do kabin jen s jednobrankovým náskokem.

Ve 24. minutě vyslal Plekanec výbornou bekhendovou přihrávkou na zteč Kubíka, jenže ten sám proti Žukovovi neuspěl. Domácí to jen o chvilku později muselo mrzet dvojnásob, neboť Havránek prostřelil Bowa a bylo vyrovnáno. Jihlavští pak promarnili přečíslení tří na jednoho.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Přetlačovaná mezi Jaromírem Jágrem (vlevo) a jihlavským Filipem Heltem.

Krátce před polovinou základní hrací doby naopak sami pustili do přečíslení dvou na jednoho Rytíře a Hlava po zakončení mezi betony vrátil domácím vedení. Jenže ne na dlouho. Uběhlo 21 sekund a Bowa překonal Helt.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Matyáš Filip (vlevo) se raduje z gólu vstřeleného Jihlavě.

Ve 33. minutě šli do vedení poprvé v utkání hosté, když tentokrát vyřešil dobře přečíslení Skořepa. S Rytíři mohlo být ještě hůře. Před koncem druhé části se nechal vyloučit Dotchin, místo toho však přišlo vyrovnání poté, co Filip proměnil své sólo.

V úvodu třetího dějství našel Plekanec další výstavní nahrávkou Hlavu, který zblízka přestřelil. Ve 46. minutě už ale domácí jásali, další obrat v utkání dokonal po výměně kotouče s Indrákem dobrou ranou z mezikruží Baránek. Zvýšit mohl Machala, jenže nedal. Stejně dopadl se svou tečí i Jágr. V 51. minutě naopak vyrovnal Havránek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jihlavský Josef Skořepa (81) slaví se spoluhráči gól vstřelený Kladnu.

V 53. minutě hosté špatně střídali a stálo je to celý zápas. V přesilovce Kubík dvě šance nejprve spálil, ale pak nahrál Jágr na modrou čáru Dotchinovi, jehož nahození Kubík tečoval za Žukovova záda a mohl slavit. Hosté pak sáhli k dlouhé power play, čehož využil Hlava.

Baráž o hokejovou extraligu - 1. zápas
Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 6:4 (1:0, 2:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 6. Kubík (Plekanec, Hlava), 30. Hlava (Kubík), 40. M. Filip (Babka), 46. Baránek (Indrák), 55. Kubík (Dotchin, Jágr), 58. Hlava (Plekanec, Dotchin) - 27. T. Havránek (Kachyňa, Dundáček), 31. Helt (Kachyňa), 33. Skořepa (T. Havránek), 51. T. Havránek (Bilčík, Dundáček). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4500.
Kladno: Bow - Arzamascev, Dotchin, Ticháček, Wood, Kehar, Baránek - Kubík, Plekanec, Hlava - Pytlík, Zikmund, Melka - Jágr, Indrák, Beran - Babka, M. Filip, Machala. Trenér: D. Čermák.
Jihlava: Žukov - L. Mareš, Bilčík, Dundáček, Kachyňa, Eliáš, Kowalczyk - T. Havránek, Skořepa, Čachotský - Helt, M. Zadražil, T. Harkabus - V. Brož, Menšík, F. Seman - P. Čermák, M. Juda, Cachnín. Trenér: Ujčík.

Reklama

Související témata: