Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 3:1Dočkal režíroval Hložkovu oslavu, trefil se i nový rekordman

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Hancko 1 : 0
42. Holzer 1 : 1
43. Dočkal 2 : 1
73. Hložek 3 : 1
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předehra finále MOL Cupu v Uherském Hradišti a také oslava 100. startu Adama Hložka v rekordně nízkém věku. Takové bylo utkání 29. kola fotbalové Fortuna ligy, v němž pražská Sparta porazila Slovácko 3:1 a na třetím místě tak má na čtvrtý tým tabulky náskok již deseti bodů. Kapitán Dočkal a stoper Hancko si připsali gól a asistenci, skóre uzavřel sám oslavenec Hložek. Letenští dál ztrácejí čtyři body na Slavii a tři na Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty Praha a Vladislav Ljovin ze Slovácka během utkání 29. kola Fortuna ligy.

Článek

Oslavenec byl předem jasný. Sportovní ředitel Tomáš Rosický přišel před zápasem na letenský trávník, aby Adamu Hložkovi předal dres s číslem 100. Sparťanský talent si proti Slovácku připsal další rekord. Stého ligového startu dosáhl ve věku 19 let, 8 měsíců a 23 dnů jako nejmladší v české historii. Překonal Václava Kadlece a Antonína Fantiše, kterým bylo při zdolání stovky shodně 20 let a 11 měsíců.

Domácím vypadli krajní obránci Höjer a také Wiesner, který až dosud jako jediný sparťan zasáhl do všech předchozích 28 ligových kol. Hosté se museli obejít bez vykartovaných Kadlece a Daníčka, do branky se však po delším čase vrátil gólman Nguyen.

Slovácko nemělo pro jubilanta velké pochopení, hned dvakrát se mohlo ujmout vedení. Exsparťan Holzer nejprve trefil tyč, Tomič pak zazdil další tutovku. Favorita táhl kapitán. Dočkal nejprve připravil šanci Vitíkovi, pak Nguyena protáhl sám. Ve 33. minutě pak rozehrál přímý kop tak přesně, že Hancko prodloužil hlavou míč do sítě. Slovenský stoper si připsal pátý ligový gól v sezoně, Dočkal zase asistenci ve čtvrtém kole po sobě.

Moravané ovšem dokázali využívat okének na kraji sparťanské defenzivy. Kalabiška se ve vápna blýskl vtipnou patičkou a Holzer po ní zakončil přesně k tyči. Vyrovnáno však bylo jen minutu. Ljovin při rozehrávce před vlastní šestnáctkou uklouzl a spadl, čímž naservíroval Dočkalovi také první gól v ligové sezoně. Zkušený záložník zachoval chladnou hlavu a skóroval.

Po přestávce mohl vedení po centru Krajčího mladšího pojistit Čvančara, branku však přestřelil. Poté také hamounil při brejku do otevřené obrany.

Gólovou pojistku tak musela osvědčená dvojice nachystat pro oslavence. Dočkalův centr z rohového kopu hlavou prodloužil Hancko a Hložek doklepl míč do branky.

Fotbalová liga - 29. kolo:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 3:1 (2:1)
Branky: 33. Hancko, 43. Dočkal, 73. Hložek - 42. Holzer. Rozhodčí: Szikszay - Hájek, Caletka - Štěrba (video). ŽK: Pavelk, Hancko - Sadílek, Divíšek. Diváci: 14 235.
Sparta: Heča - Sáček, Vitík, Hancko, Ladislav Krejčí starší - Pešek (65. Haraslín), Pavelka (88. Souček), Ladislav Krejčí mladší, Dočkal (76. Karabec), Hložek (88. Minčev) - Čvančara (75. Pulkrab). Trenér: Vrba.
Slovácko: Nguyen - Tomič (73. Reinberk), Hofmann, Šimko, Kalabiška (83. Juroška) - Havlík, Ljovin (59. Kohút) - Petržela (59. Cicilia), Sadílek, Holzer (83. Divíšek) - Jurečka. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: