Hlavní obsah

Plzeň - Ostrava 2:1Plzeň doma zdolala Baník a drží krok s vedoucí Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Mosquera 1 : 0
62. Havel (vlastní) 2 : 0
65. Bucha 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně ve 29. kole první ligy doma porazili Ostravu 2:1 a zvítězili po třech remízách za sebou. Svěřenci trenéra Michala Bílka z druhého místa tabulky dál ztrácí bod na vedoucí Slavii. Ve 31. minutě otevřel skóre Jhon Mosquera, po hodině srovnal vlastním gólem Milan Havel, ale krátce nato Viktorii vrátil vedení Pavel Bucha. Západočeši mají utkání před koncem základní části jisté, že do nadstavby půjdou nejhůře z druhé pozice.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Autor prvního gólu Plzně Jhon Mosquera z Plzně.

Článek

Na lavičce Baníku nevyšla premiéra trenérovi Tomáši Galáskovi, který v týdnu nahradil odvolaného Ondřeje Smetanu. Slezané v lize nevyhráli pošesté za sebou a Viktorii neporazili ve 25. utkání nejvyšší soutěže v řadě.

Plzeňští si v úvodu vytvořili několik nebezpečných závarů, ale obrana Baníku odolávala. Ve 13. minutě Řezníkovu střelu zastavil brankář Laštůvka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jhon Mosquera z Plzně vede balón v utkání proti Baníku Ostrava

Po půl hodině hry už se domácí dočkali gólu. Santos nákopem z vlastní poloviny vyslal do úniku Mosqueru, který elegantně přehodil Laštůvku. Kolumbijský záložník zaznamenal šestou ligovou trefu v sezoně.

Viktoria mohla do konce první půle vedení navýšit, ale ostravský brankář vychytal Mosqueru a těsně před pauzou i Kopice.

Po bojovném začátku druhého poločasu Ostravští v 62. minutě šťastně vyrovnali, když si Buchtovu přihrávku Havel ve skluzu srazil do vlastní branky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Jaroň z Ostravy, Gigli Ndefe z Ostravy, Jhon Mosquera z Plzně v souboji o míč.

Nejlepší plzeňský střelec Beauguel mohl vzápětí skórovat, ale tváří v tvář ho vychytal Laštůvka. Hned v 65. minutě už si domácí vzali náskok zpátky díky Buchovi, jenž zblízka zakončil akci Sýkory a Kopice.

O chvíli později Bucha těsně přestřelil, Mosquerovu ránu zase vyrazil Laštůvka. Dvě minuty před koncem neměl daleko k vyrovnání Buchta, ale hlavičkoval o kousek vedle. Plzeňští doma protáhli sérii bez ligové porážky na 23 duelů.

29. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:1 (1:0)
Branky: 31. Mosquera, 65. Bucha - 62. vlastní Havel. Rozhodčí: Berka - Kříž, Váňa - Ondráš (video). ŽK: Řezník - Takács, Pokorný, Jaroň. Diváci: 10.726.
Sestavy:
Plzeň: Staněk - Řezník, Santos, Hejda, Havel - Bucha, Kalvach - Kopic (86. Šulc), Sýkora (69. Chorý), Mosquera (90.+2 Holík) - Beauguel (86. Čermák). Trenér: Bílek.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Takács (75. Chlumecký), Fleišman - Jaroň (67. Falta), Kaloč, Kuzmanovič (67. Budínský), Boula (71. Šín), Buchta - Klíma (75. Smékal). Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: