Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 0:2Plzeň byla v Boleslavi lepší. Těžký moment přežila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Havel 0 : 1
84. Kopic 0 : 2
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj úkol zvládli, ale zůstávají druzí. Fotbalisté Plzně v posledním kole základní části ligy vyhráli v Mladé Boleslavi 2:0 a dál se lepí na vedoucí Slavii. Do pětikolové nadstavby jdou za sešívanými s jednobodovou ztrátou. Středočeši se neprotlačili do skupiny o titul a zahrají si v prostřední grupě o milionovou prémii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jhon Mosquera z Plzně a Martin Sladký z Boleslavi.

Článek

Západočeši se mezi boleslavskými paneláky brzy uklidnili. Už ve 3. minutě se po centru Lukáše Kalvacha prosadil na zadní tyči laxně hlídaný Milan Havel. Jistě při obdržené brance nevypadal ani gólman domácích Jan Šeda.

Plzeň hrála v klidu, diktovala tempo utkání, byla nebezpečnější a fotbalovější. Boleslav neprokázala dostatečnou kvalitu, aby soubor trenéra Michala Bílka zaskočila nebo dokonce zatlačila. Domácí kouzelník Ewerton sice vystřihl pár technických kousků, ale hosté ho dokázali eliminovat. A když Boleslav rozjela nadějnou akci, vyřešila ji nepřesně nebo zbrkle.

Viktoria mohla jednobrankový náskok navýšit, několik dobrých příležitostí si vypracovala. Nepůsobila dojmem, že by chtěla výsledek jen bránit. Šeda vyrážel pokus Jana Kopice, pět minut před koncem prvního poločasu včas skočil po střele Kalvacha.

Dlouho ošemetný stav se ale hostům málem vymstil. V 83. minutě centroval z pravé strany Jiří Skalák, plzeňský brankář Jindřich Staněk míč chytil, ale neudržel. Narazil nejprve do svého spoluhráče Eduarda Santose, pak se srazil s domácím Lukášem Maškem, který proti němu vytrčil ruce a balon pak doklepl do prázdné brány. Sudí Dalibor Černý hned pískal faul na Staňka, kolegové u videa mu verdikt potvrdili.

Plzeň za dvě minuty potvrdila výhru. Jean-David Beauguel předložil míč na malé vápno Kopicovi, jenž už měl snadnou práci a skóroval. Víc už se nestalo.

Západočeši začnou nadstavbu v neděli doma proti Slovácku. Soupeřem Boleslavi v prostřední skupině budou v prvním dvojutkání České Budějovice.

30. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 3. Havel, 84. Kopic. Rozhodčí: Černý - Caletka, Vodrážka - Kocourek (video). ŽK: Sladký - Kalvach, Havel, Mosquera. Diváci: 2467.
M. Boleslav: Šeda - Pech (89. Rolinek), Šimek, Suchý, Sladký - Dancák, Jahič (74. Mužík) - Douděra (74. Skalák), Matějovský (89. Langhamer), Ewerton - Ladra (62. Mašek). Trenér: Hoftych.
Plzeň: Staněk - Holík, Santos, Hejda, Havel - Bucha, Kalvach - Kopic, Sýkora (86. Pernica), Mosquera (90.+2 Šulc) - Chorý (71. Beauguel). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: