Hlavní obsah

Teplice - Č. Budějovice 2:1Sejk rozhodl, Jihočeši v sezoně jako jediní venku nevyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Škoda 0 : 1
28. Tijani 1 : 1
53. Sejk 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic otočili domácí utkání 30. kola první ligy s Českými Budějovicemi a po vítězství 2:1 si připsali cenné tři body v boji o záchranu v nejvyšší soutěži. Hosté se ujali vedení v 19. minutě po gólu Michala Škody, do přestávky ale vyrovnal Mohamed Tijani a v 53. minutě rozhodl o triumfu Severočechů Václav Sejk.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Filip Žák z Teplic a Lukáš Skovajsa z Českých Budějovic.

Článek

Teplice porazily doma Dynamo počtvrté z posledních pěti ligových zápasů a poskočily v tabulce na 12. místo. Jihočeši v této sezoně nejvyšší soutěže jako jediní venku nevyhráli, se šesti body jsou tam nejhorším týmem a základní část zakončili na 10. příčce.

Skláři chtěli na Stínadlech prolomit sérii tří domácích porážek, utkání ale nezačali dobře. Už po čtvrt hodině mohl České Budějovice poslat do vedení Van Buren, jeho střela z nadějné pozice ale letěla těsně nad.

O chvíli později se už hosté dočkali. Van Burenův průnik ještě brankář Grigar zneškodnil, míč se však odrazil ke Škodovi a ten ranou do odkryté brány otevřel skóre zápasu. Čtyřiatřicetiletý útočník Dynama vstřelil svůj 51. ligový gól a pátý v této sezoně.

Inkasovaná branka donutila Teplice k větší aktivitě a v 25. minutě zahrozil Trubač, gólman Šípoš ovšem jeho střelu chytil. Domácí vyrovnali o tři minuty později. Žákovu dalekonosnou ránu vytáhl Šípoš jen před sebe a dorážející Tijani už nezaváhal. Čtyřiadvacetiletý obránce hostující na severu Čech ze Slavie zaznamenal svůj první ligový gól.

Po přestávce dokonali Tepličtí obrat. V 53. minutě našel Vondrášek v pokutovém území Sejka, ten se zasekávačkou zbavil bránícího protihráče a střelou na zadní tyč rozhodl. Kmenový hráč Sparty vyrovnal čtvrtou brankou v ligové sezoně nejlepší týmové střelce Fortelného a Mareše.

Hosté mohli vzápětí odpovědět, ale Škodův pokus směřoval jen doprostřed brány. Na druhé straně mohl přidat pojistku Sejk, jenže tentokrát vyběhnuvšího Šípoše nepřekonal. Jihočeši dál živili šanci na bodový zisk a po hodině hry byl po Hellebrandově centru blízko vyrovnání Mihálik, v klíčový moment ale netrefil míč. Deset minut před koncem sahal po vyrovnání z dobré pozice také Hellebrand, jenže přestřelil.

Teplice díky zaváhání konkurentů poskočily na 12. místo tabulky a boje ve skupině o udržení začnou doma sobotním duelem s Bohemians 1905. České Budějovice čeká o den později první duel ve skupině o sedmé až desáté místo s Mladou Boleslaví.

Fotbalová liga - 30. kolo:
FK Teplice - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)
Branky: 28. Tijani, 53. Sejk - 19. Škoda. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Čavoš (Č. Budějovice). Diváci: 1620.
Teplice: Grigar - Chaloupek, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Kučera, Trubač, Kodad (85. Ledecký), Boljevič (90.+3 Prošek) - Žák (71. Jukl), Sejk. Trenér: Jarošík.
Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Králik, Havel, Skovajsa - Van Buren (60. Brandner), Valenta, Čavoš (76. Tolno), Hellebrand, Mihálik - Škoda (60. Penner). Trenér: Horejš.

Reklama