Hlavní obsah

Jihlava - Kladno 5:3Stav série 1:2Jihlava uhájila náskok, v baráži s Kladnem má první bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Eliáš 1 : 0
23. Beran 1 : 1
24. Babka 1 : 2
26. Zadražil 2 : 2
29. Seman 3 : 2
34. Havránek 4 : 2
40. Kubík 4 : 3
60. Čachotský 5 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Domácí led zatím hraje soupeřům v letošní baráži o extraligu do karet. Zatímco v úvodních dvou utkáních dominovali v chomutovském azylu hokejisté Kladna, první duel v Jihlavě pro změnu ovládli hráči z Vysočiny. Hosté sice měli po dramatické druhé třetině pouze jednogólové manko, Dukla ale v poslední minutě zápasu zpečetila gólem do prázdné branky výhru 5:3. V sérii hrané na čtyři vítězné zápasy tak Dukla snížila na 1:2. Čtvrté utkání baráže se hraje v pátek od 17.30 opět na Horáckém stadionu v Jihlavě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Jihlavy z vítězného gólu.

Článek
Fotogalerie

Hned v úvodu ohrozil Bowa domácí Helt, ale Rytíři Duklu do úvodního náporu nepustili. Sami mohli v 5. minutě otevřít skóre, když se po kombinaci s Jágrem ocitl sám před Žukovem Beran, ale s bekhendovým blafákem neuspěl. Jihlava zatlačila Středočechy při Zikmundově vyloučení. Po Menšíkově přihrávce trefil Helt zblízka Bowa a z dorážky minul. Mezi tyče se nevešla ani Zadražilova teč.

Na druhé straně se po Kubíkově pasu dostal do nadějné pozice na pravém kruhu kapitán Plekanec, jihlavský gólman ale zasáhl. V čase 16:21 se radovala z vedení Dukla. Cachnín vrátil puk za pravý kruh Eliášovi, který trefil protější horní roh branky. Těsně před pauzou měl šanci na vyrovnání Arzamascev.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Puk míří do opuštěné kladenské branky, o výhře Jihlavy už není pochyb.

Na začátku druhé části se sice šampion první ligy ubránil při Havránkově trestu, ale v pokračujícím tlaku Zikmund přihrál zpoza branky Beranovi, jehož pokus propadl za čáru, odkud Žukov puk vykopl, což potvrdil videozáznam. Za 49 sekund Rytíři stav otočili. Jágr vyjel zpoza branky, u pravé tyče vystřelil bekhendem a z dorážky skóroval Babka.

Ve 26. minutě při signalizovaném vyloučení Dukla vyrovnala a opět se klíčový moment odehrál za brankou. Havránek šikovnou zadovkou našel volného Zadražila, který překonal zblízka Bowa. V čase 28:31 při Kubíkově trestu Jihlava poprvé v sérii využila přesilovku. Po Harkabusově přihrávce se trefil z pozice mezi kruhy Seman.

Ve 34. minutě při Pytlíkově trestu moc nechybělo, ale tým z Vysočiny i ve třetím utkání inkasoval při vlastní přesilovce. Hlava zakončil únik bekhendovým blafákem, ale Žukov sklapnul betony a puk vytěsnil. Domácí naopak z dalšího tlaku početní výhodu využili a Havránek překonal ležícího kladenského gólmana.

V dalším oslabení už hosté odolali a 59 sekund před koncem po Ticháčkově zadovce z levého kruhu snížil Kubík střelou přes stínícího Hlavu. Jihlava si vzala trenérskou výzvu, ale sudí Šír se Sýkorou po dlouhém zkoumání gól uznali. Následoval dvouminutový trest pro domácí a Žukova překonal z dorážky Hlava, po dalším zkoumání videa rozhodčí tentokrát branku nepotvrdili, protože padla po vypršení hrací doby.

Po pauze měl v pokračující přesilovce možnost Kubík. Na druhé straně při signalizovaném trestu Zikmunda neuspěl před Bowem Kowalczyk a v oslabení se Rytíři ubránili. Ve 45. minutě jim po ráně Patrika Čermáka pomohla horní tyčka.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Oslava vítězství jihlavských hráčů.

Kladno nevyužilo přesilovku po faulu Žukova a navíc měl v oslabení ještě možnost Menšík, který potom v 55. minutě řešil přečíslení individuálně a ztroskotal na Bowovi. V závěrečné power play pečetil výsledek po Havránkově přihrávce do prázdné branky Čachotský.

Baráž o hokejovou extraligu - 3. zápas
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 5:3 (1:0, 3:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Eliáš (Cachnín, Menšík), 26. M. Zadražil (T. Havránek), 29. F. Seman (T. Harkabus, L. Mareš), 34. T. Havránek (M. Juda), 60. Čachotský (T. Havránek) - 23. M. Beran (Melka, Zikmund), 24. Babka (Jágr), 40. Kubík. Rozhodčí: Šír, Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 5134. Stav série: 1:2.
Jihlava: Žukov - L. Mareš, Bilčík, Dundáček, Kachyňa, Eliáš, Kowalczyk, Valenta - T. Havránek, Skořepa, Čachotský - Helt, M. Zadražil, T. Harkabus - V. Brož, Menšík, F. Seman - P. Čermák, M. Juda, Cachnín. Trenér: Ujčík.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, Arzamascev, od 41. navíc J. Suchánek - Hlava, Plekanec, Kubík - Pytlík, Zikmund, Melka - Jágr, M. Indrák, M. Beran - Babka, M. Filip, O. Machala. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata: