Hlavní obsah

Sparta - Třinec 2:3 Stav série 1:2Emoce na ledě i v hledišti! Třinec vyhrál na Spartě a ke zlatému hattricku je o krok blíž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Řepík 1 : 0
29. Marcinko 1 : 1
38. Nestrašil 1 : 2
48. Dravecký 1 : 3
60. Kaše 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince zvítězili ve 3. finále play off extraligy na ledě Sparty 3:2 a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Oceláři před zaplněnou O2 arenou po první třetině prohrávali, ve druhém dějství ale góly Tomáše Marcinka a Andreje Nestrašila utkání otočili a od zisku zlatého hattricku je dělí dvě výhry. Závěr duelu doprovázely silné emoce, na ledě létaly pěsti. Někdo z diváků dokonce trefil Milana Douderu na třinecké střídačce mincí. Finálová bitva pokračuje v sobotu v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Július Hudáček zasahuje, Petr Vrána z Třince a David Němeček ze Sparty v souboji.

Článek
Fotogalerie

Emoce na ledě i v hledišti. Na Oceláře házeli fanoušci mince i plechovky.

Zatímco domácí nastoupili do prvního domácího duelu v sérii ve shodné sestavě jako v úterý v Třinci, Oceláři udělali dvě změny. Do hry se po zdravotních problémech vrátil útočník Daňo, do obrany Zahradníček.

Po vyrovnaném úvodu převzala aktivitu Sparta a v 10. minutě se dostala i do vedení. Sobotkovu přihrávku zpoza branky využil Řepík a Pražané tak i ve třetím finále skórovali jako první.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Řepík ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:0 během utkání finále play off extraligy.

Oba týmy si poté zahrály první přesilové hry, skórovat v nich ale nedokázaly. Na začátku druhé třetiny se do slibné šance dostal Ondřej Kovařčík, Hudáčka v brance Sparty však nepokořil. Na druhé straně prokázal svou rychlost Forman, Kacetl byl připravený.

Ve 29. minutě se Třinci podařilo vyrovnat, když se v početní výhodě prosadil důrazný Marcinko. Pražané se mohli dostal do vedení při vyloučeních Marcinka a Musila, Kacetl však chytal výborně.

Po sérii šancí na obou stranách se ve 38. minutě prosadil Nestrašil, jenž zakončil Kundrátkovu akci a posunul Oceláře do vedení.

Slezané se následně zaměřili na pozornou defenzivní činnost a čekali na svou šanci z brejku. Dočkali se ve 48. minutě, kdy Roman našel před brankou volného Draveckého a slovenský útočník přiblížil Třinec k vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Třince oslavují gól na 3:1 během utkání finále play off extraligy.

V nervózním závěru si domácí připsali jedno dílčí vítězství, neboť Dvořák v bitce pokořil Draveckého. Šestnáct sekund před koncem se podařilo snížit Kašemu, více ale Sparta nezvládla.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Řepík (Sobotka, Forman), 60. D. Kaše (Němeček. Řepík) - 29. Marcinko (Marinčin, Hrňa), 38. Nestrašil (Kundrátek), 48. Dravecký (M. Roman, Hrehorčák). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Brejcha, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc T. Dvořák - Dravecký oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 17.220 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Sestavy:
Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, D. Kaše. Buchtele - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Svačina, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: