Hlavní obsah

Sparta - Třinec 5:2Stav série 2:2Sparta otočila čtvrté finále. Třinci mečbol nepovolila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Nestrašil 0 : 1
21. Němeček 1 : 1
23. Šmerha 2 : 1
33. Sobotka 3 : 1
47. Buchtele 4 : 1
50. Zbořil 4 : 2
59. Forman 5 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Finálová série hokejové extraligy je srovnána. Sparta ve druhém domácím zápase porazila Třinec 5:2. Brankou a dvěma asistencemi se ve vyprodané O2 areně podílel na vítězství Sparty útočník Tomáš Šmerha. Finále pokračuje v úterý v Třinci a jisté je, že se bude hrát i ve čtvrtek v Praze.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Fanoučci Sparty během čtvrtého finále.

Článek
Fotogalerie

Trenéři Sparty udělali po pátečním nezdaru drobné změny v sestavě, stejně jako kouč Ocelářů Varaďa ale vsadili na stejné hráče.

Pražané byli v první třetině opět střelecky aktivnější, pozorného Kacetla však překonat nedokázali. Klíčový hráč Třince si poradil s Horákovým pokusem i šancí Kašeho. V 16. minutě kapituloval Hudáček, jehož po Zahradníčkově střele od modré čáry překonal Nestrašil. Slezané tak poprvé ve finálové sérii skórovali jako první.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tomáš Šmerha ze Sparty (druhý zprava) střílí druhý gól proti Třinci ve čtvrtém finále.

Domácí poté nevyužili první přesilovou hru, ale po 30 sekundách druhé třetiny se jim podařilo vyrovnat, když Kacetla prostřelil od modré čáry Němeček. O necelé dvě minuty později Šmerha zachytil rozehrávku hostů a překonal třineckého brankáře podruhé.

"Za stavu 0:1 jsme si říkali, že nesmíme propadat skepsi. Pomohl nám hlavně nástup do druhé třetiny. Šmerha hrál výborně, prosadil se i gólově," řekl kouč Sparty Josef Jandač.

Oceláři se v polovině utkání poprvé výrazněji začali projevovat i v útočném pásmu, po Zahradníčkově faulu ale potřetí inkasovali. Kacetla překonal Sobotka. Na ledě následně přibyly šarvátky, tentokrát zejména díky aktivitě hostů.

Na konci druhé třetiny mohl Spartu výrazně přiblížit vítězství Řepík, Kacetl však jeho šanci vyrazil. Po druhé přestávce dostali hosté poprvé v zápase výhodu přesilové hry a snížení měl na hokejce Roman, Hudáček ale výborně zasáhl betonem.

"Dneska to z naší strany nebylo ono. Hlavně v té druhé třetině jsme inkasovali laciné branky. Chyběla mi rvavost, sehrávat osobní souboje," láteřil trenér Třince Václav Varaďa.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu proti Třincei ve čtvrtém finále

Ve 47. minutě se vyprodaná O2 arena dočkala čtvrté branky domácích, když se prosadil Buchtele. Hosté ale nerezignovali a v polovině třetí části snížil svým prvním gólem v play off Zbořil. Třinec se pokusil duel zdramatizovat v power play, brankáře odvolal i při svém oslabení. Místo snížení však inkasoval popáté.

"Snažili jsme se neustále dát gól, ale když dala Sparta čtvrtou branku, bylo to, kdo to ubojuje. V příštím utkání bych chtěl vidět náš plný výkon do 1. do 60. minuty a věřím, že se do Prahy vrátíme ve čtvrtek za stavu 3:2 pro nás," řekl Varaďa. Sparťanský kouč Jandač naopak uvedl: "Musíme i v dalších zápasech využít naše nabídnutné šance, protože Třinec je dobře organizované mužstvo, které moc příležitostí ke gólu nedává."

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 21. Němeček (Matuškin, Sobotka), 23. Šmerha, 33. Sobotka (Šmerha), 47. Buchtele (D. Kaše, Šmerha), 59. Forman (E. Thorell, Chlapík) - 16. Nestrašil (M. Kovařčík, Zahradníček), 50. M. Zbořil (Marcinko, Svačina). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 17.220 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, Horák, E. Thorell - Šmerha, D. Kaše. Buchtele - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Svačina, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice