Hlavní obsah

Karviná - Zlín 1:1Karviná bez dvou vyloučených získala bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Čanturašvili 0 : 1
60. Bartošák 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté poslední Karviné v prvním kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu doma remizovali 1:1 se Zlínem. Hosté vedli brankou Vachtanga Čanturišviliho ze 36. minuty, po hodině hry vyrovnal Lukáš Bartošák. Karviná dohrávala bez dvou vyloučených hráčů Rajmunda Mikuše a Filipa Zorvana. Slezané ztrácejí osm bodů na předposlední 15. příčku. Zlín sice nevyhrál páté ligové utkání za sebou, ale vede skupinu o udržení s náskokem čtyř bodů na první barážovou pozici.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Bartošák z Karviné a Martin Cedidla ze Zlína.

Článek

Zápas začal ve velmi opatrném duchu a na obou týmech byla patrná nervozita. První náznak šance přišel v 18. minutě, kdy Bartošákova střela z hranice šestnáctky protáhla brankáře Rakovana. Domácí tým získal mírnou územní převahu, nicméně další náznak šance nepřišel. Zlín po půl hodině vyrovnal průběh a tlačil se do zakončení. Pokusy Dramého a Čanturišviliho skončily vedle.

Ve 36. minutě se ale do míče opřel znovu Gruzínec Čanturišvili a ze zhruba 20 metrů trefil horní růžek branky. Byl to jeho premiérový gól v české lize při jeho 81. startu. Šanci na dvoubrankové vedení pak v poslední minutě první půle promarnil Vraštil, když zblízka hlavičkoval vedle.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost hráčů Zlína v Karviné.

Domácí tým posílil příchodem Durosinmiho útok, ale jeho přítomnost významnější efekt neměla. V 60. minutě se domácí dočkali vyrovnání po spolupráci jiných hráčů. Centr z pravé strany po zemi usměrnil zblízka do sítě bývalý zlínský hráč Bartošák a vyrovnal na 1:1.

Karvinou vyrovnání nabudilo k další útočné aktivitě, Túlio trefil po hodině hry břevno, Durosinmiho střelu s námahou vyrážel Rakovan. Rozlet domácích ale zmrazil faul Mikuše, za nějž viděl obránce slezského týmu v 70. minutě červenou kartu.

Zlín i v početní převaze podřídil taktiku neinkasovat. Nahrála mu k tomu i druhá červená karta pro domácího Zorvana v poslední minutě. "Ševci" bod v klidu uhájili, 13. vzájemný duel soupeřů v nejvyšší soutěži skončil poprvé remízou.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
MFK Karviná - Fastav Zlín 1:1 (0:1)
Branky: 60. Bartošák - 36. Čanturišvili. Rozhodčí: Berka - Vlček, Kříž - Petřík (video). ŽK: Šehič, Čmelík - Matejov, Cedidla. ČK: 70. Mikuš, 90. Zorvan (oba Karviná). Diváci: 1320.
Sestavy:
Karviná: Bajza - Mikuš, Buchta, Stropek, Šehič (90. Svoboda) - Jursa (81. Sinjavskij), Túlio - Zorvan, Qose (46. Durosinmi), Bartošák (72. Čmelík) - Papadopulos (72. Kobouri). Trenér: Páník.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Procházka, Vraštil, Matejov (71. Simerský) - Conde - Dramé (71. Vukadinovič), Hrubý, Janetzký (90. Fillo), Čanturišvili (81. Reiter) - Fantiš (81. Jawo). Trenér: Kalivoda.

Reklama