Hlavní obsah

West Ham - Frankfurt 1:2West Ham se Součkem nestačil v prvním semifinále EL na Frankfurt

Fotbalisté West Hamu s reprezentačním záložníkem Tomášem Součkem v sestavě prohráli úvodní semifinále Evropské ligy doma 1:2 s Frankfurtem. Další Češi v týmu "Kladivářů" Vladimír Coufal a Alex Král zůstali celý zápas na lavičce. Také druhý dnešní souboj německého a ostrovního fotbalu mezi Lipskem a glasgowskými Rangers skončil vítězstvím bundesligového celku, "Rudí býci" na svém hřišti zvítězili 1:0. Odvety jsou na programu za týden.

Foto: David Klein, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu střílí na branku Frankfurtu.

Článek

West Ham se probojoval do semifinále evropského poháru po 46 letech, dvojzápas s Frankfurtem pro něj ale nezačal dobře. Knauff si zaběhl na zadní tyč na Borrého centr a i kvůli zaváhání bránícího Fornalse poslal svůj tým už po 49 vteřinách hry do vedení.

Po čtvrthodině vyslal Souček kolmicí do úniku Bowena, anglický útočník ale zakončil jen do tyče. "Kladiváři" se tak prosadili až v 21. minutě po standardní situaci, Zoumovu zpětnou hlavičku před bránu zužitkoval Antonio a ukončil desetizápasové čekání na gól.

Eintracht ve čtvrtfinálové odvetě potvrdil postup překvapivým triumfem na hřišti Barcelony a venkovní zápas nakonec zvládl vítězně i tentokrát. V 54. minutě brankář Areola vychytal ve vyložené šanci Sowa, na Kamadovu dorážku už ale dosáhnout nemohl. Výsledek už se nezměnil, protože Bin Rahma a na druhé straně Kamada trefili jen tyč a výstavní Bowenovy "nůžky" v nastaveném čase rovněž skončily pouze na břevně.

Utkání Lipsko - Rangers příliš šancí nenabídlo, v prvním poločase dokonce ani jeden tým netrefil prostor brány. Po změně stran favorizovaní domácí začali být směrem dopředu nebezpeční, ve dvou slibných příležitostech ale neuspěl nejlepší střelec týmu Nkunku.

Rozhodnutí přinesla až 85. minuta a Angeliňova parádní trefa z voleje. Lipsko po předchozích dvou remízách poprvé ve vyřazovací fázi doma vyhrálo.

Úvodní semifinálová utkání fotbalové Evropské ligy:
Lipsko - Glasgow Rangers 1:0 (0:0)
Branka: 85. Angeliňo. Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Berthomieu - Millot (video, všichni Fra.). ŽK: Goldson, Tavernier. Diváci: 41.122.
Lipsko: Gulácsi - Gvardiol, Henrichs (89. Mukiele), Halstenberg - Laimer, Adams, Klostermann, Angeliňo - Olmo (71. Silva), Nkunku (89. Poulsen), Szoboszlai (71. Forsberg). Trenér: Tedesco.
Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, Bassey, Barišič - Jack (83. Sands), Lundstram - Aribo (83. Arfield), Kamara, Kent - Wright (69. Sakala). Trenér: Van Bronckhorst.
West Ham United - Eintracht Frankfurt 1:2 (1:1)
Branky: 21. Antonio - 1. Knauff, 54. Kamada. Rozhodčí: Gözübüyük - Van Zuilen, Balder - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Sow, Hinteregger. Diváci: 60 000.
West Ham: Areola - Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell - Souček, Rice, Fornals - Bowen, Antonio, Lanzini (66. Bin Rahmá). Trenér: Moyes.
Frankfurt: Trapp - Tuta, Hinteregger, Touré - Knauff, Sow, Rode, Kostič - Lindström (62. Hauge), Kamada - Borré (90.+3 Ache). Trenér: Glasner.

Reklama