Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 0:2Fotbalisté Olomouce vyhráli i v odvetě a postoupili do finále skupiny o umístění

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Zmrzlý 0 : 1
65. Růsek 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili v odvetě semifinále nadstavbové skupiny o umístění v první lize v Liberci 2:0 a postoupili do finále. Hanáky poslal v 28. minutě do vedení Ondřej Zmrzlý a pojistku přidal po změně stran Antonín Růsek. V úvodním duelu před týdnem Sigma doma vyhrála 1:0. Ve finále skupiny o umístění se Olomoučtí utkají s Mladou Boleslaví o prémii milion korun a lepší nasazení v příštím ročníku domácího poháru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Olomouce Antonín Růsek.

Článek

Liberec chtěl co nejdříve dohnat jednobrankové manko z úvodního duelu, první poločas mu ale hrubě nevyšel. Severočeši od začátku kupili chyby v defenzivě a nabízeli soupeři velké šance. Už ve druhé minutě se po Zmrzlého přízemním centru dostal do gólové možnosti Daněk, brankáře Vliegena ale ve skluzu zblízka nepřekonal.

Poté hlavičkoval kousek vedle Růsek. Domácím příliš nepomohlo ani to, že si v obraně vyměnili místa stoper Purzitidis a bek Mikula. Hanáci byli lepší a v 27. minutě měli další velkou šanci. Za obranu si naběhl střední obránce Hubník a Slovan znovu podržel Vliegen, jenž tečoval míč na roh.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Juraj Chvátal z Olomouce a Denis Višinský z Liberce.

O minutu později už Olomoučtí vedli. Hubník obloučkem vysunul Chvátala a jeho přihrávku od postranní čáry uklidil do odkryté branky Zmrzlý. Krajní hráč Sigmy, který v minulém týdnu oslavil 23. narozeniny, skóroval pošesté v ligové kariéře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Roman Hubník z Olomouce a Jan Matoušek z Liberce .

Viditelně nespokojený trenér Severočechů Kozel ihned po inkasovaném gólu stáhl Havelku a nasadil Frýdka, který mdlý výkon Slovan přece jen pozvedl. Další dvě střídání nachystal domácí kouč do druhé půle, nevýrazné Višinského s Matouškem nahradili útočníci Rabušic s Rondičem.

Liberečtí se však nadále nemohli dostat do tempa a hostující brankář Stejskal byl prakticky bez práce. Na konci 64. minuty navíc Hanáci zvýšili. Po další nedůslednosti v domácí obraně našel střídající Šíp těsně za malým vápnem úplně volného Růska a ten se zblízka nemýlil. Trefil se posedmé v ligové sezoně a vyrovnal svůj střelecký výkon z minulého ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roman Hubník z Olomouce.

Domácí měli první vyloženou šanci až v 75. minutě, kdy po centru Mikuly z levé strany mířil Rondič do tyče. Hanáci po prostřídání ubrali, ale Severočeši se snižující branky nedočkali. Naopak v poslední minutě Šípův pokus skončil s tečí těsně vedle.

Olomouc potřetí za sebou zvítězila a Liberec porazila poosmé z posledních devíti vzájemných ligových duelů. Slovan se se sezonou rozloučil sérií tří porážek, navíc bez vstřeleného gólu.

Nadstavba první fotbalové ligy - odvetné utkání semifinále skupiny o umístění:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 28. Zmrzlý, 64. Růsek. Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Machač - Ondráš (video). Bez karet. Diváci: 1428. První zápas: 0:1, postoupila Olomouc.
Liberec: Vliegen - Koscelník (58. Alijagič), Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula - Tiéhi - Jan Matoušek (46. Rabušic), Havelka (30. Frýdek), Višinský (46. Rondič), Tupta - Hilál (67. Doumbia). Trenér: Kozel.
Olomouc: Stejskal - Hubník, Jemelka, Vepřek (86. Poulolo) - Chvátal, Breite, Sedlák (85. Sláma), Zmrzlý - Daněk (76. Langer) - Hadaš (60. Šíp), Růsek (86. Piňa). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava