Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č. Budějovice 1:0Douděra vystřelil Mladé Boleslavi další výhru nad Dynamem a postup do finále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Douděra 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v odvetném semifinále nadstavbové skupiny o umístění v první lize České Budějovice 1:0 a v součtu s úvodním venkovním vítězstvím 3:2 postoupili do finále. Utkání v Lokotrans Aréně rozhodl v 87. minutě záložník David Douděra svým osmým gólem v posledních osmi zápasech. Středočeši se utkají ve dvojzápase o finanční prémii a lepší nasazení v příští sezoně domácího poháru s Olomoucí, která vyřadila Liberec. České Budějovice nevyhrály ani 16. venkovní zápas v sezoně a ročník nejvyšší soutěže zakončily na desátém místě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

David Douděra z Boleslavi.

Článek

Českobudějovický trenér Horejš překvapil nasazením sedmnáctiletého stopera Čoudka, mládežnický reprezentant vydržel na hřišti navzdory brzké žluté kartě celý zápas. V sestavě domácích nechyběl od první minuty Douděra, který před týdnem na Střeleckém ostrově otevřel utkání dvěma rychlými trefami.

Tentokrát Dynamo ale začátek střetnutí zvládlo. Jedinou větší příležitost první půle měl hned v úvodu českobudějovický Van Buren, z nadějné pozice ale těsně minul pravou tyč. Hellebrandovu ránu zpoza vápna pak nadvakrát zneškodnil domácí gólman Šeda.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Dávid Šípoš z Českých Budějovic.

Hned po změně stran mohli zlomit nerozhodný stav nejlepší střelci týmu Ewerton s Douděrou, který měl po hodině hry navíc další velkou šanci hlavou. Navzdory velkým příležitostem domácích nemusel českobudějovický brankář Šípoš téměř vůbec zasahovat, což platilo i při největší Douděrově šanci čtvrt hodiny před koncem, kdy si třiadvacetiletý záložník našel sám před bránou propadlý míč a poslal ho z jasné pozice vysoko nad břevno.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Mick van Buren z Českých Budějovic a Tomáš Ladra z Boleslavi.

Douděra se tak dočkal až v 87. minutě, kdy využil riskantní hostující rozehrávky přes Šípoše a potrestal chybu slovenského gólmana. Mladá Boleslav si připsala třetí vítězství nad Dynamem v posledních třech týdnech. Finálový dvojzápas proti Olomouci ji čeká 8. a 15. května.

Nadstavba první fotbalové ligy - odvetné utkání semifinále skupiny o umístění:
FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 87. Douděra. Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Kotalík - Proske (video). ŽK: Čavoš, Valenta, Čoudek (všichni Č. Budějovice). První zápas 3:2, postoupila M. Boleslav.
M. Boleslav: Šeda - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Dancák - Douděra (89. Skalák), Matějovský, Mašek (60. Hlavatý), Ewerton - Ladra (90.+1 Smrž). Trenér: Hoftych.
Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Králik, Čoudek, Skovajsa - Čavoš (80. Hais), Valenta - Van Buren (56. Tolno), Hellebrand, Brandner (80. Hora) - Michal Škoda (46. Mihálik). Trenér: Horejš.

Reklama