Hlavní obsah

Bohemians - Pardubice 0:1Série bez výhry pokračuje, Klokani klesli na předposlední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hranáč 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 prohráli ve druhém kole ligové skupiny o záchranu s Pardubicemi 0:1 a jejich série bez vítězství se protáhla už na 11 zápasů nejvyšší soutěže. Klokani ve třech duelech s Pardubicemi v tomto ročníku nezískali ani bod a propadli se na předposlední barážovou příčku. Východočeši vyhráli potřetí z posledních čtyř kol a na 12. místě mají o tři body víc než Bohemians. V zápasu dvou týmů, které jsou v Ďolíčku doma, rozhodla gólová hlavička Robina Hranáče z osmé minuty.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Roman Valeš z Bohemians.

Článek

Frontman Olympiku Petr Janda dostal před pondělními narozeninami dres s osmdesátkou, ale dalšího dárku se od svého vršovického klubu nedočkal. Hned první rohový kop hostů posadil Čelůstka na hlavu Hranáče a obránce, kterého si Východočeši vypůjčili z Plzně, vstřelil svůj první ligový gól.

Zatímco hráči Bohemians dobře kombinovali jen ve středu hřiště, na straně soupeře přibývaly šance. Ve 20. minutě ji měl Patrák, v šestnáctce se zasekávačkou zbavil obránců, ale nedokázal přesně zamířit. Hosté se dožadovali penalty, ale videorozhodčí jim nevyhověl. Patrák se pak blýskl povedenou hlavičkou, ale brankář Valeš ji reflexivně vyrazil.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Petr Hronek z Bohemians a Jakub Rezek z Pardubic.

Do druhého poločasu vyběhl v zelenobílém dresu nejlepší střelec domácích Puškáč, ale ani autor sedmi ligových gólů obraz hry nijak výrazně nezměnil. Jen v 60. minutě vypálil z voleje Květ, ale Markoviče nepřekvapil. A nepovedlo se to ani Chramostovi po chytře zahraném autovém vhazování.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Jan Chramosta z Bohemians před brankářem Jakubem Markovičem z Pardubic.

Tlak Bohemians sílil, ale k vyrovnání nevedl. Deset minut před koncem minula branku Puškáčova hlavička a při Chramostově šanci se znovu vytáhl pardubický gólman. Trenér Veselý se tak ani na šestý pokus na lavičce Klokanů nedočkal vítězství.

Pardubice mají sice dál na kontě ze všech týmů nejvíc inkasovaných branek, ale poslední dobou obranu hodně vyztužily a brankář Markovič udržel čisté konto potřetí ze čtyř zápasů.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zklamání hráčů Bohemians po prohraném zápase.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 0:1 (0:1)
Branka: 8. Hranáč. Rozhodčí: D. Černý - Antoníček, Leška - Ondráš (video). ŽK: Vondra, Köstl - Solil. Diváci: 3955.
Bohemians: Valeš - Dostál (80. Bartek), Bederka (46. Köstl), Křapka, Vondra - Jindřišek - Vaníček (56. Beran), Květ (67. Kovařík), Mareček (46. Puškáč), Hronek - Chramosta. Trenér: Veselý.
Pardubice: Markovič - Kostka, Hranáč, Čihák, Čelůstka - Jeřábek - Patrák (67. Mareš), Červ (84. Pojezný), Solil (50. Rezek), Lupač - P. Černý (67. Huf). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: