Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 1:2Středočeši vykročili za milionovým bonusem! Domácí kanonýr neproměnil penaltu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Pech 0 : 1
55. Hlavatý 0 : 2
70. Zifčák 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi v úvodním finále ligové nadstavbové skupiny o umístění mezi sedmým až desátým týmem po základní části soutěže zvítězili v Olomouci 2:1 zásluhou tref Davida Pecha a Michala Hlavatého, za domácí už jen zkorigoval výsledek Pavel Zifčák. Šanci ke srovnání promarnil olomoucký kanonýr Antonín Růsek, jenž v 87. minutě nedal penaltu. Středočeši tak vykročili za bonusem ve výši milion korun, který vítěz dvojzápasu získá, navíc bude nasazen v domácím poháru do 3. kola. Odveta se hraje o týden později v Mladé Boleslavi.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Zleva Ondřej Zmrzlý z Olomouce a David Pech z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

"Zápas ukázal, že ani tato skupina o umístění nemusí být při motivačním doladění o ničem. Vyhráli jsme o jednu branku a máme dvojutkání dobře rozehrané," řekl na tiskové konferenci mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych.

První šanci měli domácí už ve druhé minutě, po nepřesném odkopu brankáře Šedy zakončoval z hranice pokutového území Zmrzlý jen do blokujících obránců. Pak se dlouho hrál opatrný zápas s naprostým minimem větších možností.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Brankář Olomouce Jan Stejskal inkasuje gól, vlevo střelec gólu David Pech.

Až po 30 minutách se k pokusu zpoza vápna dostal hostující Hlavatý, ale branku přestřelil. O pět minut později našel Zmrzlý na opačné straně Breiteho, jenže také on zamířil nad. V druhé minutě nastavení první půle šla Boleslav z úvodní střely na branku do vedení. Po dlouhém autu z levé strany odvrátil Breite míč jen na volného Pecha, který střelou k tyči nedal gólmanu Stejskalovi šanci a skóroval poprvé v ligové kariéře. Hosté dokonale využili ošetřování domácího kapitána Hubníka, jenž už do druhé půle nezasáhl.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Marek Suchý z Mladé Boleslavi diskutuje s rozhodčím.

"Jsem za první ligový gól rád, navíc pomohl k vítězství. Budu na něj vzpomínat. Měl jsem štěstí, že se to ke mně odrazilo od olomouckého hráče. Pak už to bylo tak, že to poletí buď přes tribunu nebo do branky. Ale na přední tyč jsem mířil a chtěl to tak," uvedl Pech.

Po změně stran pálil Ladra z úhlu do gólmana. Hosté vstoupili do druhého poločasu lépe a potvrdili to druhou brankou. Střela Hlavatého z 55. minuty se otřela o blokujícího Vepřeka a obloukem přes Stejskala zapadla přesně k tyči. "Bohužel jsme dostali dva z našeho pohledu nešťastné góly. První při absenci Hubníka a druhý úplně nešťastný po tečované střele," litoval olomoucký trenér Václav Jílek.

Střelec druhého gólu vzápětí předložil míč do stoprocentní šance Ladrovi, jenže hostující útočník minul. Půl hodiny před koncem mohl snížit Růsek, Šeda si však s jeho střelou z větší vzdálenosti nadvakrát poradil.

O chvíli později už byl hostující brankář bezmocný. V 70. minutě ho po přihrávce Zmrzlého z levé strany bez problémů překonal z malého vápna střídající Zifčák. Pět minut před koncem základní hrací doby byl v pokutovém území faulován domácí Langer a rozhodčí Krejsa nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Růsek, ale pozici nejlepšího týmového střelce ligové sezony nepotvrdil a po nepříliš povedené střele nechal vyniknout Šedu.

"Před penaltou jsem zrovna přišel na lavičku, takže to pro mě bylo ještě o to emotivnější. Honza Šeda je na lajně super gólman a my mu věřili. Jsme rádi, že to chytl a v závěru už jsme to vedení udrželi," uvedl Pech.

"Nedali jsme pět pokutových kopů v řadě, už je to na vypsání výběrového řízení na střelce penalt. Boleslav z jediné vypracované příležitosti mohla zvýšit už na 3:0 a naše výchozí pozice by pak byla úplně jiná. Výsledek 1:2 je tak z naší strany stále hratelný a je v našich silách, abychom se o celkové vítězství v dvojzápase ještě pokusili," mínil Jílek.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Antonín Růsek z Olomouce penaltu v závěru zápasu neproměnil.

Nadstavba fotbalové ligy - úvodní finále skupiny o umístění:
Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 70. Zifčák - 45.+2 Pech, 55. Hlavatý. Rozhodčí: Krejsa - Podaný, L. Matoušek - Orel (video). ŽK: Daněk - Douděra, Smrž, Matějovský, Hoftych (trenér). Diváci: 2750.
Olomouc: Stejskal - Hubník (46. Poulolo), Jemelka, Vepřek (63. Langer) - Chvátal, Breite, Sedlák (83. Slaměna), Daněk (55. Zifčák), Zmrzlý - Hadaš (55. Šíp), Růsek. Trenér: Jílek.
Mladá Boleslav: Šeda - Pech (80. Sladký), Šimek, Suchý, Karafiát - Douděra (74. Skalák), Hlavatý (63. Mašek), Matějovský, Smrž, Ewerton - Ladra (74. Škoda). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice