Hlavní obsah

Švédsko - Švýcarsko 3:2 PPŠvédsko otočilo zápas se Švýcarskem a zvítězilo v prodloužení

Švýcarští hokejisté podlehli na Švédských hrách ve Stockholmu domácí reprezentaci 2:3 v prodloužení, přestože vedli 2:0. Jsou tak se čtyřmi body v tabulce druzí o dva body za Českou republikou, které stačí v neděli ve vzájemném utkání k triumfu na turnaji získat bod.

Foto: Christine Olsson, ČTK/AP

Švédský hokejista Joel Kellman v soboji o kotouč před gólmanem Reto Berrou a Janisem Jarome Moserem ze Švýcarska.

Článek

V čase 62:54 rozhodl obránce Henrik Tömmernes, který si v utkání připsal i přihrávku. Gólem a asistencí nezabránil prohře Švýcarů Timo Meier a dvě přihrávky si připsal další útočník Nico Hischier, jednička draftu NHL z roku 2017.

Švýcaři se ujali vedení v 9. minutě, kdy při hře čtyř proti čtyřem překonal Högberga z levého kruhu střelou na bližší tyč Meier. Vzápětí už při oslabení ujel Bertschy, ale pokus o blafák se mu proti švédskému gólmanovu nepodařil.

Foto: Christine Olsson, ČTK/AP

Švédský hokejista Henrik Tommernes vede kotouč před Švýcarem Andresem Ambühlem.

Další možnost měl Meier a na druhé straně mohl vyrovnat Wallmark. Švýcaři zvýšili pět sekund před koncem první třetiny při Langově vyloučení, kdy skončila za Högbergem Moserova tečovaná střela.

Švédové se poprvé radovali až ve 48. minutě, kdy při Martiho vyloučení Tömmernes přihrál za levý kruh Bemströmovi, který překonal Berru. V čase 52:11 se při Ambühlově vyloučení trefil od modré čáry Ekman-Larsson a vynutil prodloužení. Na začátku nastavení neproměnil únik Meier a na druhé straně ani Wallmark. Nakonec si najel na přihrávku Kellmana Tömmernes a rozhodl.

Švédské hokejové hry ve Stockholmu, turnaj Euro Hockey Tour:
Švédsko - Švýcarsko 3:2 v prodl. (0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Bemström (Tömmernes), 53. Ekman-Larsson (L. Karlsson, Söderblom), 63. Tömmernes (Kellman, Asplund) - 9. Meier (Hischier), 20. J. Moser (Meier, Hischier). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Persson, Svensson. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 9002.
Švédsko: Högberg - Ekman-Larsson, Pudas, Tömmernes, Folin, A. Lindholm, J. Pettersson, Roos - Bemström, Wallmark, J. Nordström - Friberg, Kellman, Asplund - L. Karlsson, A. Bengtsson, Berggren - O. Lang, Aman, Söderblom. Trenér: Johan Garpenlöv.
Švýcarsko: Berra - Fora, Moser, Loeffel, Marti, Glauser, Kukan, Egli - Bertschy, Thürkauf, Scherwey - Riat, Hischier, Meier- Ambühl, Corvi, Rod - Eggenberger, Heim, Miranda - Künzle. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama