Hlavní obsah

Bohemians - Karviná 4:0Puškáčova show nestačila, klokani budou o první ligu bojovat s Opavou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Puškáč 1 : 0
26. Puškáč 2 : 0
47. Puškáč 3 : 0
52. Puškáč 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v závěrečném pátém kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu díky čtyřem gólům Davida Puškáče sestupující Karvinou 4:0, přesto však obsadili první barážovou příčku. "Klokani" se o udržení v nejvyšší soutěži utkají ve dvojzápase s Opavou, která ve druhé lize skončila třetí. Úvodní barážové utkání je na programu ve čtvrtek ve Slezsku, odveta o tři dny později v Ďolíčku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z branky

Článek

Pražanům nestačilo k záchraně ani vysoké vítězství, jelikož Pardubice vyhrály v Teplicích 2:0 a Jablonec remizoval ve Zlíně 1:1. Bohemians sice ve 35 kolech získali stejně jako třináctý Jablonec 34 bodů, ale vršovickému týmu uškodilo horší postavení v tabulce po základní části soutěže.

Puškáč v den svých 29. narozenin jako devátý hráč v historii samostatné ligy zaznamenal v jednom utkání minimálně čtyři branky, které si rovnoměrně rozprostřel do obou poločasů. Celkem na ně potřeboval 30 minut. Souboj s Opavou pro něj bude pikantní, jelikož právě odtamtud do Bohemians přišel.

Už zkraje čtvrté minuty Chramosta přihrál do vápna na Květa, jehož střelu vyrazil gólman Neuman na roh. Po něm hlavičkoval nad Puškáč.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Bohemians bojovali naději na hřišti Karviné

Ve 22. minutě se však už dočkal. Chramosta ho v pokutovém území našel zpětnou přihrávkou a útočník Bohemians otevřel skóre zápasu. Za dalších pět minut zvýšil náskok svého týmu po zakončení hlavou.

Ještě v prvním poločase se dvakrát blízko gólu objevil Chramosta, v obou případech mu však chyběl kousek.

První ligový hattrick v kariéře završil Puškáč necelé dvě minuty po změně stran, když prostřelil Neumana. Konečné skóre stanovil za pět minut. Centr z rohového kopu propadl až na zadní tyči a Puškáč bez problému zakončil do prázdné branky.

Vedení vršovického celku ještě mohl navýšit Hronek, ale přečíslení tří na jednoho vyřešil slabou střelou. Poté se ve velké šanci ocitl opět Chramosta, z voleje však přesně nezamířil.

"Klokani" zvítězili v Ďolíčku v nejvyšší soutěži po šesti zápasech. Karviné tam v lize nepodlehli ani v sedmém utkání a inkasovali při tom jediný gól.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:1)
Branky: 50. Procházka - 37. Ikaunieks. Rozhodčí: Černý - Váňa, Pečenka - Šterba (video). ŽK: Dramé - Malínský. Hübschman. Diváci: 3211.
Zlín: Dostál - Čanturišvili, Kolář, Simerský, Procházka - Fillo (82. Hrdlička), Hrubý (67. Fantiš), Conde, Reiter (62. Dramé) - Jawo (62. Janetzký), Vukadinovič (82. Bobčík). Trenér: Kalivoda.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Černák (59. Houska), Kratochvíl, Kubista (90.+1. Silný), Malínský (74. Pleštil) - Ikaunieks (74. Nešpor). Trenér: Vágner.

Reklama

Související témata: