Hlavní obsah

Teplice - Pardubice 0:2Pardubice slaví záchranu, Teplice čekají barážové bitvy s Vlašimí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Bulmaga (vlastní) 1 : 0
69. Čihák 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Pardubic v závěrečném pátém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu zvítězili v Teplicích 2:0 a definitivně se udrželi v nejvyšší soutěži. Hosté se dostali do vedení v 37. minutě po vlastní brance Vicua Bulmagy a pojistku přidal v polovině druhého dějství Filip Čihák.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Jeřábek z Pardubic, Lukáš Červ z Pardubic a Pavel Moulis z Teplic.

Článek

Východočeši vyhráli i pátý vzájemný ligový duel. Pardubičtí ve všech pěti kolech nadstavby bodovali, z toho čtyřikrát zvítězili a nakonec ovládli skupinu o záchranu. Tepličtí, kteří už před duelem měli jistotu účasti v baráži, naopak v nadstavbě získali jen dva body a obsadili předposlední místo. Severočeši se o nejvyšší soutěž utkají ve dvojzápase s druhým týmem druhé ligy Vlašimí.

Tepličtí šetřili síly na baráž. Trenér Jarošík nasadil jen dva hráče z minulé základní sestavy a šanci dal převážně náhradníkům. K ligové premiéře nastoupili brankář Mucha, obránce Hora a egyptský zadák El Magrábí.

Pardubičtí, jimž stačila k záchraně remíza, začali aktivněji. V osmé minutě se dostal za obranu Lupač, ale Mucha zasáhl. V 37. minutě už hosté vedli. Čelůstkovu střelu z přímého kopu vytáhl Mucha, Červ ale vrátil míč před branku a vracející se Bulmaga si nešťastně srazil balon do vlastní sítě. Mladý moldavský obránce navíc faulem způsobil i předchozí standardní situaci.

Vzápětí vypálil Cadu, ale domácí gólman zasáhl. Na opačné straně přestřelil Moulis. Chvíli po přestávce měli domácí před tristní návštěvou 1228 diváků největší možnost na vyrovnání, Proška ale vychytal brankář Markovič.

V 68. minutě si navedl míč na střelu Patrák a domácí zachránilo břevno. Vzápětí už ale Východočeši slavili. Po závaru po rohovém kopu se zblízka prosadil dorážkou Čihák a definitivně rozhodl. Poté ještě nevyužili své šance střídající Huf se Sychrou, ale hosty už to mrzet nemuselo. Ve druhé sezoně v první lize se zachránili.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Teplice - FK Pardubice 0:2 (0:1)
Branky: 37. vlastní Bulmaga, 69. Čihák. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Antoníček - Berka (video). ŽK: Bulmaga, J. Mareš - Černý. Diváci: 1228.
Teplice: Mucha - Hora, Chaloupek, El Magrábí - Prošek (64. Hural), Bulmaga (46. Vobecký), Sunzu, Kodad - Moulis - J. Mareš (64. Procházka), Sejk (46. Ledecký). Trenér: Jarošík.
Pardubice: Markovič - Kostka, Čihák, Pojezný, Čelůstka - Jeřábek - Patrák (84. D. Mareš), Červ (87. Toml), Cadu (71. Sychra), Lupač (71. Vacek) - Černý (71. Huf). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: