Hlavní obsah

AC Milán - Atalanta 2:0O italském titulu rozhodne poslední kolo, AC Milán vede o dva body před Interem

Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán porazili v předposledním kole italské ligy 2:0 Bergamo a mají na dosah první titul od roku 2011. Před druhým Interem Milán, který vyhrál 3:1 v Cagliari, vedou o dva body.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Fotbalisté AC Milán se radují z branky

Článek

Domácí Rossoneri o vítězství rozhodli ve druhém poločase. Výběr trenéra Stefana Pioliho poslal do vedení Rafael Leao a pojistku přidal v 75. minutě Theo Hernandez.

AC Milán natáhl sérii bez porážky v domácí lize na 15 zápasů a je velmi blízko 19. titulu v klubové historii. Triumf mohl slavit už v případě večerní ztráty městského rivala, ale Inter korunovaci ještě odložil.

Skóre zápasu otevřel Matteo Darmian a v 51. minutě poslal Nerazzuri do dvougólového vedení Lautaro Martínez. Vzápětí ale zápas zdramatizoval Charalambos Lykojannis.

Cagliari poté mělo několik slibných šancí, ale poslední slovo patřilo Interu a pět minut před koncem rozhodl Martínez. O titulu se tak rozhodne v posledním kole, ve kterém se AC představí v Sassuolu, Inter čeká Sampdoria.

Třetí místo si zajistila Neapol, která při domácí rozlučce odcházejícího Lorenza Insigneho porazila 3:0 FC Janov. Hostující celek poté výhra Interu nad Cagliari odsoudila k sestupu do Serie B.

Insigne se na výhře podílel gólem z penalty v 65. minutě, kdy zvýšil na 2:0. Vítěz loňského Eura v Neapoli působil s krátkými přestávkami dvanáct let a už v lednu oznámil, že po sezoně odejde do Toronta v MLS.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:
Boloňa - Sassuolo 1:3 (90.+1 Orsolini z pen. - 35. a 80. Scamacca, 75. Berardi)
Neapol - FC Janov 3:0 (32. Osimhen, 65. Insigne, 81. Lobotka)
AC Milán - Bergamo 2:0 (56. Leao, 75. Hernandez)
Cagliari - Inter Milán 1:3 (53. Lykojannis - 51. a 84. Martínez, 25. Darmian)

Reklama

Související témata: