Hlavní obsah

Slovácko - Hr. Králové 3:0Slovácko se naladilo vítězně na finále poháru se Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Daníček (penalta) 1 : 0
52. Kohút 2 : 0
80. Vecheta 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili v posledním pátém kole ligové nadstavby ve skupině o titul nad Hradcem Králové 3:0 a vítězně se naladili na středeční odložené finále domácího poháru se Spartou. O výhře týmu z Uherského Hradiště rozhodla proměněná penalta střídajícího Vlastimila Daníčka v první půli a trefy Michala Kohúta a Filipa Vechety po změně stran.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michal Tomič ze Slovácka a Daniel Kutík z Hradce Králové.

Článek

Slovácko potvrdilo konečné čtvrté místo v ligové tabulce, které mu zaručuje účast ve 2. předkole Evropské konferenční ligy. Hradecký nováček dokončil sezonu na šestém místě. Vzhledem ke středečnímu vrcholu sezony nenasadil trenér Svědík do základu opory Kadlece, Petrželu, Havlíka, Jurečku a Daníčka. Ani hosté nenastoupili kompletní, chyběly opory Mejdr, Vlkanova i Vašulín.

V otevřené partii se do první šance dostal hostující Prekop, který po akci Klímy v dobré pozici o kousek přestřelil branku. Za domácí mohl otevřít po rohu skóre Kohút, ale zblízka minul. Gólu se publikum dočkalo po necelé půlhodině hry. Hradecká obrana zabránila průniku Hofmanna jen za cenu faulu a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Daníček, který byl v tu chvíli na hřišti jen pár desítek vteřin.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Josef Divíšek ze Slovácka a Erik Prekop z Hradce Králové.

Stejný hráč mohl přidat i druhý gól, jenže mířil nad. Ve 41. minutě měl vyrovnání na kopačce Soukeník, ale z několika metrů netrefil prostor mezi tyčemi. Po přestávce Slovácko ovládlo dění na hřišti, hýřilo pohybem, dobře kombinovalo. Druhou branku přidal po přihrávce Ljovina technickou střelou Kohút. Třetí měl na kopačce střídající Tomič, jehož ve vyložené pozici vychytal Vízek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Soukeník z Hradce Králové, David Doležal z Hradce Králové a Vladislav Ljovin ze Slovácka.

Na hostech bylo sympatické, že i přes dvoubrankové manko zápas nezabalili, o korekci stavu se nebezpečnými střelami pokoušeli Prekop a Rada. Duel se ale dohrál plně v režii domácích. Třetí zásah přidal mladý útočník Vecheta, další šance zůstaly nevyužity. Slovácko nepodlehlo Hradci ani ve čtvrtém soutěžním duelu v této sezoně, přičemž třikrát zvítězilo. Tým z Uherského Hradiště neprohrál doma v lize posedmé za sebou.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 3:0 (1:0)
Branky: 29. Daníček z pen., 52. Kohút, 80. Vecheta. Rozhodčí: Batík - Bureš, Žurovec - Franěk (video). ŽK: Reinberk, Kohút (oba Slovácko). Diváci: 3073.
Slovácko: Nguyen - Šimko, Hofmann, Divíšek - Reinberk (60.Tomič), Sadílek (60. Petržela), Kohút (75. Jurečka), Ljovin, Kalabiška (60. Havlík) - Juroška (26. Daníček), Vecheta. Trenér: Svědík.
Hradec Králové: Vízek - Klíma, Král, Čech (60. Jurčenko) - Soukeník (70. Harazim), Dvořák, Doležal, Kodeš, Novotný (81. Kutík) - Rybička (60. Rada), Prekop (60. Kučera). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: