Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Peraová 6:3, 1:6, 6:1Jako noc a den. Plíšková po kolapsu ve druhém setu spěchala za postupem

Aktualizováno

Karolína Plíšková poprvé v letošní sezoně slaví na okruhu WTA druhou výhru v řadě. Na antukovém podniku ve Štrasburku turnajová jednička ve středu porazila Američanku Bernardu Peraovou po setech 6:3, 1:6, 6:1 a v alsaské metropoli postoupila do čtvrtfinále. V něm ji čeká Belgičanka Maryna Zanevská.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Karolína Plíšková na turnaji v Římě.

Článek

Plíšková prožívá komplikovaný návrat po prosincové zlomenině ruky, po třech porážkách za sebou ale zatím na turnaji na břehu Rýna jede na vítězné vlně. V prvním kole přehrála ve dvou setech Martu Kosťukovou z Ukrajiny a proti outsiderce z USA, jíž patří 122. pozice v žebříčku WTA, bojovala o první čtvrtfinálovou účast od loňského US Open.

Se sedmadvacetiletou Peraovou se o tři roky starší Češka dosud střetla jen jednou, předloni v Dauhá Američanku smetla při své poslední výhře před koronavirovou pauzou 6:3, 6:0. Ve stejném poměru vyhrála i první sadu ve Štrasburku, pak se ale její hra zadrhla a Peraová jí ve druhém setu povolila jediný game.

Plíškové se nicméně podařilo nepříznivý vývoj duelu otočit, Američance oplatila ve třetím setu během 27 minut stejnou mincí a mohla slavit postup. "Fyzicky se cítím velice dobře, v tomto ohledu jsem nachystaná dobře. Soupeřka ale odehrála velmi dobře druhý set, pohybovala se hodně rychle. Podařilo se mi ale situaci zvládnout a dovést zápas do vítězného konce. Před French Open je dobré absolvovat takový typ zápasu," pochvalovala si na kurtu bezprostředně po utkání světová osmička.

Český tenis měly původně ve Štrasburku reprezentovat čtyři hráčky, hned tři ale na kurty nepustilo zranění. Po Barboře Krejčíkové a Markétě Vondroušové se v úterý odhlásila z generálky na antukové French Open, které začíná v Paříži v neděli, i Tereza Martincová. Sedmadvacetiletá česká tenistka si na předchozím turnaji v Římě poranila koleno a po prohře v singlu tam nenastoupila do čtyřhry.

Sedmnáctiletá Nosková a Kolář jsou krok od účasti v hlavní soutěži Roland Garros

Sedmnáctiletá česká tenistka Linda Nosková dál živí naději na premiérový start v hlavní soutěži Roland Garros mezi dospělými. Loňská vítězka pařížské juniorky zdolala ve druhém kole kvalifikace Švýcarku Conny Perrinovou 6:4, 4:6, 6:3 a jedno vítězství ji dělí od postupu stejně jako Zdeňka Koláře mezi muži. Ze hry venku je další sedmnáctiletý český talent Linda Fruhvirtová, která třísetový duel se Slovenkou Viktórií Kužmovou prohrála.

Nosková, jež v kvalifikaci dospělých startuje poprvé, zvládla v duelu s Perrinovou lépe koncovku třetího setu a za dvě hodiny a pět minut proměnila první mečbol. Její poslední soupeřkou bude Slovenka Rebecca Šramková.

Pětadvacetiletý Kolář rovněž musel bojovat o postup s Turkem Altugem Celikbilekem ve třech setech. Ve druhé sadě se mu nepodařilo zápas ukončit a soupeř si v tie-breaku vynutil třetí sadu, v ní už ale Kolář dominoval. O premiérový postup do hlavní soutěže grandslamového turnaje si třiadvacátý nasazený Čech zahraje s Italem Francem Agamenonem. Třetí kolo kvalifikace pro něj bylo dosud maximem, krok od postupu byl v roce 2018 právě v Paříži.

Fruhvirtová, která v této sezoně nasbírala několik cenných skalpů na turnajích WTA, naopak závěr svého zápasu nezvládla, přestože měla třetí set lépe rozehraný. Nad Kužmovou vedla už 4:1, pak ale dvakrát přišla o podání, dovolila soupeřce vyrovnat a za stavu 5:6 ztratila servis i potřetí.

RABAT (antuka, dotace 251 750 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Trevisanová (It.) - Muguruzaová (1-Šp.) 2:6, 6:4, 6:1
Párrizasová (3-Šp.) - Mladenovicová (Fr.) 4:6, 6:3, 6:0
Liuová (USA) - Šarífová (4-Eg.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:1
Bronzettiová (It.) - Burelová (Fr.) 6:3, 6:2.
ŽENEVA (antuka, dotace 597 900 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
J. Sousa (Portug.) - Basilašvili (5-Gruz.) 6:4, 6:3
Kokkinakis (Austr.) - Delbonis (7-Arg.) 1:6, 7:5, 7:5
Griekspoor (Niz.) - Nikles (Švýc.) 6:3, 7:5
Ruud (2-Nor.) - Paire (Fr.) 6:3, 6:1
Ivaška (Běl.) - Shapovalov (3-Kan.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:3.
LYON (antuka, dotace 597 900 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Coria (Arg.) - Carreňo (2-Šp.) 7:5, 6:3
Molčan (SR) - Chačanov (5-Rus.) 6:2, 7:6 (7:4)
Rune (Dán.) - Mannarino (Fr.) 6:4, 6:3
ŠTRASBURK (antuka, dotace 251 750 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Peraová (USA) 6:3, 1:6, 6:1
Kerberová (2-Něm.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 3:6, 6:4
Mertensová (4-Belg.) - Friedsamová (Něm.) 7:5, 7:5
Golubicová (9-Švýc.) - Ferrová (Fr.) 6:4, 6:2
Dodinová (Fr.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:1
Juvanová (Slovin.) - Berberovičová (Bosna) 6:2, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Mirzaová (1-ČR/Indie) - N. Kičenoková, Olaruová (Ukr./Rum.) 6:3, 7:6 (7:4)
KVALIFIKACE ROLAND GARROS
Ženy - 2. kolo:
Nosková (ČR) - Perrinová (Švýc.) 6:4, 4:6, 6:3
Kužmová (SR) - L. Fruhvirtová (ČR) 7:5, 3:6, 7:5

Reklama

Související témata: