Hlavní obsah

St. Louis - Colorado 2:5Divoký zápas v play off NHL vyhrálo Colorado. Francouz nechytal

Michal NussbauerČTKSport.cz

Hokejisté Colorada dokázali odčinit domácí porážku a díky vítězství 5:2 na ledě St. Louis Blues vedou ve 2. kole Západní konference play off NHL 2:1 na zápasy. V dresu Avalanche přihlížel vítězství ze střídačky český brankář Pavel Francouz.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Útočník Colorada Artturi Lehkonen (vpravo) zakončuje bráněn Justinem Faulkem ze St. Louis.

Článek

Utkání ale pro Colorado nezačalo ideálně. Po čtyřech minutách se do kotouče opřel na modré čáře Parayko a gólman Kuemper neměl nárok. Komplikace pro St. Louis přišla o tři minuty později, kdy se zranil brankář Binnington. Jeden z hlavních strůjců triumfu týmu ve Stanleyovém poháru v roce 2019 byl tvrdě sražen k ledu po kolizi jeho spoluhráče Calle Rosena s Nazemem Kadrim, který se prodíral k dorážce.

"Viděl jsem volný puk a chtěl jsem jej dorazit. Dostal jsem se do kolize s jejich hráčem a skončili jsme v brankovišti. Ale myslím si, že jsem do něj vůbec nevrazil, to spíš jeho obránce," popsal situaci Kadri. "Podívejte se na Kadriho pověst. To je vše, co k tomu můžu říct," sdělil kouč St. Louis Craig Berube. Doplnil, že stále probíhají vyšetření a že nemá bližší informace o zdravotním stavu své brankářské jedničky.

"Binner je srdcem i duší našeho týmu. Chytá neuvěřitelně a jeho ztráta nás rozhodila. Vypadli jsme z rytmu a trvalo nám příliš dlouho, než jsme se zase rozjeli. Ale takové věci se stávají. Máme kvalitní tým a měli jsme se situaci lépe přizpůsobit," komentoval O'Reilly zranění gólmana Binnigntona.

Náhradník Husso čisté konto dlouho neudržel, už v 11. minutě jej totiž překonal Logan O´Connor. Od té chvíle již Colorado soupeře do vedení nepustilo, v prostřední dvacetiminutovce naopak hosté rozvlnili síť hned dvakrát. Nejprve se prosadil chytrou tečí Kadri a následně pojistil náskok Avalanche z prostoru levého kruhu Lehkonen. Naději z pohledu domácího celku ještě krátce před druhou přestávkou vykřesal O´Reilly.

I díky skvělým zákrokům Kuempera ale Colorado žádné komplikace nepřipustilo. Hosté naopak dokázali triumf zpečetit dvěma brankami v závěru zápasu. Nejprve se prosadil Langeskog a skóre pečetil svou druhou brankou v utkání Lehkonen.

"Líbilo se mi, jak jsme hráli. Dohrávali jsme souboje, spoustu věcí jsme udělali správně. Byly sice pasáže, kdy jsme nedostávali puk hluboko do jejich pásma, ale celkově jsme pracovali dobře. S nasazením, měli jsme šance. Jen potřebujeme zlepšit koncovku. Kluci ale podali solidní výkon," řekl Berube.

Mimochodem, také Coloradu se v utkání zranil hráč. Obránce Samuel Girard stihl jen jedno střídání a byl převezen do nemocnice po zákroku Ivana Barbaševa, jenž ho tvrdě narazil na mantinel.

"Zachytil ho ve špatné pozici. Nešikovně se otáčel a po nárazu se udeřil i hlavou o mantinel. Bylo to tvrdé a nešťastné, ale v rámci pravidel," uznal kouč Colorada Jared Bednar.

Jeho svěřenci poprvé v sérii porazili St. Louis v základní hrací době. První zápas vyhráli v prodloužení, v tom druhém soupeři podlehli v poměru 1:4. "Zpočátku jsme byli trochu nervózní, ale oklepali jsme se. Hodně nás také podržel Darcy, protože jsme měli několik výpadků, zejména v závěru druhé třetiny," řekl k zápasu Bednar.

2. kolo play off NHL
Západní konference - 3. zápas:
St. Louis - Colorado 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky: 4. Parayko, 40. O´Reilly - 11. O´Connor, 34. Kadri, 38. a 60. Lehkonen, 58. Landeskog.
Střely na branku: 31:27. Diváci: 18 096. Hvězdy zápasu: 1. Kuemper (Colorado), 2. R. O'Reilly, 3. Parayko (oba St. Louis). Stav série: 1:2 na zápasy

Reklama

Související témata: